MINISTAR ĐORĐEVIĆ: Oduzimanje dece može da naloži samo sud, siromaštvo nikada nije bilo razlog za to

Tanjug

17. 10. 2020. u 15:57

NIJEDAN zakon u Srbiji nije i neće biti donet da bi se nekome oduzimala deca, kaže član Predsedništva SNS i ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Đorđević i navodi da siromaštvo nikada nije bilo razlog za oduzimanje dece.

МИНИСТАР ЂОРЂЕВИЋ: Одузимање деце може да наложи само суд, сиромаштво никада није било разлог за то

Tanjug

Ministar je to rekao komentarišući navode u pojedinim medijima da se sprema donošenje Zakona o pravima deteta kojim bi centri za socijalni rad mogli oduzimati decu bez sudske odluke.

Kako je saopšteno, ministar je istakao da razlog za oduzimanje dece nikada nije bio siromaštvo i da oduzimanje dece može da naloži sud, nikako centar za socijalni rad.

Kaže da su navodi koji aludiraju na tako nešto "potpuna budalaština" za koje zaista ne zna ni koji mozak je mogao da ih smisli.

"Obmanjivanje javnosti pričanjem jezivih laži i izazivanje panike su jedino što opozicija ume dobro da radi, ali zar onda nije potpuno jasno da sve što čine rade samo da bi ostvarili svoje ciljeve i nije ih briga kako to sve utiče na građane Srbije", naveo je ministar.

Poručio je da su udari opozicije na porodice, žene i decu njihov ustaljeni način manipulisanja i naveo da su još jednom potvrdili da im ništa nije sveto.

"Dosta više sa tim, naši građani moraju da žive spokojno, da znaju da su bezbedni i da ova Vlada sve što radi, radi u njihovu korist, a pre svega za lepšu budućnost njihove dece i to je jedina istina", istakao je Đorđević.

Dodao je da Vlada sve što radi, radi da bi se deca zaštitila i da bi im se omogućilo da imaju lepše detinjstvo i bolju budućnost.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (1)

ESTRADNI PENZIONERI: Ko preživljava, a ko prima 2.200 evra?