SMRT zastavnika Marka Dijana, italijanskog vojnika, nekadašnjeg pripadnika NATO snaga na KiM, koji se godinama borio za istinu o posledicama osiromašenog uranijuma po zdravlje, otvorila je pitanje dokle se stiglo u Srbiji sa istragom o efektima korišćenja ovakve municije tokom agresije 1999. po zdravlje i životnu sredinu.

Naivni Gedža

10.10.2020. 09:35

Ni troškovi u Srbiji neće biti mali. Taksa za presudu iznosiće više desetina hiljada jer će verovatno biti precizirani milionski iznosi naknade štete.Troškovi za naknade i nagrade italijanskih veštaka takođe će biti visoki. A zemlje-članice NATO-a svakako neće priznati presude. Ne zbog visine naknade već principijelno: neće priznati odgovornost za ovakvo bombardovanje. Advokat Srđan Aleksić ako je savestan trebalo bi klijentima da objasni neke stvari pre nego što ih uvede u skupa suđenja bez mogućnosti naplate. Ljudi su finansijski iscrpljeni lečenjem. Advokate, pamet u glavu!

Podrška advokatima

10.10.2020. 11:36

Najzad da neko tuži zlikovce iz NATO pakta za nesagledive posledice zbog zagadjenja zivotne, sredine koja direktno utiče na zdravlje svih. Milosrdna tužba ...

veselnik

10.10.2020. 11:37

PARLAMENTARNA Komisija za istragu posledica NATO bombardovanja po zdravlje građana Srbije, formirana 2018... Mada je naš mandat istekao, izveštaj smo okončali i predstavićemo ga za mesec dana. Kada je bilo bombardovanje? Koliko godina se "vlast" nije bavila svojim narodom po ovom pitanju? A Komisija sastavljena od vrhunskih politicko-medicinskih strucnjaka skoro ceo period "mandata" nije radila svoj posao zbog licnih, proceduralnih (unutrasnjih) problema, nedostatka kancelarija, nesazivanja sastanaka i ostalih izgovora za nerad.

MiR

10.10.2020. 14:06

Bilo je krajnje vreme. I da nisu bile pune uranijuma, bombe su unistile nasu zemlju i narod, a razlog za bombardovanje je izmisljen, bas kao o Iraku, Libiji i mnogim drugim neduznim drzavama.

Mučenik

11.10.2020. 07:15

Lepo je da se dokaže pravda i štetnost osiromašenog uranijuma kog su NATO snaga na čelu sa Klintonom i SAD bacile na našu zemlju. Kod svih sudskih procesa vodite računa da se ne zamerite epidemiologu profesoru Zoranu Radovanoviću, koji smatra osiromašenog uranijumom za korisnu supstancu po našem narodu. Mora da je zaradio, za te tvrdnje, ogromne pare. Nazdravlje mu bile, kao što uranijum čuva zdravlje kontaminiranih, čiji broj, zbog blagotvornog dejstva uranijuma, kako tvrdi zaneseni profesor, је manji i manji.