"ODNOSI SA SRBIJOM SU SJAJNI" Jusufspahić: Država je učinila sve da muslimani mogu da idu na hadžiluk

Novosti online

15. 06. 2024. u 20:50

PREDSEDNIK Vrhovnog sabora Islamske zajednice Srbije (IZS) muftija Muhamed Jusufspahić izjavio je danas da su odnosi Islamske zajednice sa državom oduvek na visokom nivou, što pokazuje i činjenica da je država Srbija učinila sve da muslimani iz Srbije ove godine mogu da idu na hažiluku u Saudijsku Arabiju u većem broju.

ОДНОСИ СА СРБИЈОМ СУ СЈАЈНИ Јусуфспахић: Држава је учинила све да муслимани могу да иду на хаџилук

Foto: Tanjug/Zoran Žestić

On je za Tanjug rekao da je država Srbija učinila sve da muslimani iz Srbije ove godine mogu da idu na hadžiluk u Saudijsku Arabiju.

- Čak smo i dobili veću kvotu, veći broj hadžija u odnosu na prethodnu. Sada je to 700, što je značajno povećanje u odnosu na ranije - rekao je Jusufspahić.

On je istakao da su se u međuvremenu dogodile značajne stvari, poput "korisništva Bajrakli džamije koje je vraćeno Islamskoj zajednici".

- U tome je učestvovao direktno i predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić - rekao je Jusufspahić i posebno se zahvalio zbog toga što sutra, na veliki muslimanski praznik Kurban-Bajram, muslimani mogu da ostanu kod svojih kuća i praznuju u krugu porodice.

- Odnosi (sa državom Srbijom) su sjajni, uvek su bili čvrsti, čak i kada su nam neki spoljni faktori pokušavali ugroziti i državu i IZS za neke svoje interese. I od skoro se neki takvi događaji dešavaju, ali uz Božiju pomoć mi prevazilazimo sve te izazove i ostajemo stameni - rekao je muftija Jusufspahić zaključivši na kraju razgovora da je "lepo biti musliman u Srbiji".

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

RUSIJA U EUFORIJI, AMERI OSTAJU BEZ OLIMPIJSKIH IGARA?! Amerikanci uveli zakon da naštete Rusima, a sada se im se obija o glavu!