DANAS SLAVIMO POJAVU ČASNOG KRSTA U JERUSALIMU: Večeras obavezno pogledajte u nebo, a ovo nikako ne smete raditi

Дејана Калинић
Dejana Kalinić

20. 05. 2024. u 07:59

NA današnji dan na nebu iznad Jerusalima, u dane koji su poznati pod nazivom Svete Pedesetnice, u devet sati ujutru 357. godine ukazao se časni krst gospodnji, dan kada su nevernici prestali da sumnjaju!

ДАНАС СЛАВИМО ПОЈАВУ ЧАСНОГ КРСТА У ЈЕРУСАЛИМУ: Вечерас обавезно погледајте у небо, а ово никако не смете радити

Foto: Printskrin

U vreme cara Konstansa, sina svetog Konstantina, i patrijarha jerusalimskog Kirila, pojavi se izjutra u devet sati časni krst nad Golgotom prostirući se do iznad Gore maslinske.

Beše taj krst svetliji od sunca i krasniji od najlepše duge. Sav narod, i verni i neverni, ostavi svoje poslove i u strahu i divljenju posmatraše to nebesko znamenje. Mnogi nevernici obratiše se veri Hristovoj, a tako isto i mnogi jeretici ostaviše svoju zlobnu jeres i vratiše se pravoslavlju.

Povod za pojavu krsta je slučaj nasleđivanja carskog prestola Konstantina Velikog od strane njegovog sina Konstancija, koji je bio dokazani jeretik. Za razliku od njega, svi građani Jerusalima pohitali su u crkvu, kako bi jednoglasno proslavljali ime Isusa Hrista.

Tada se nevernici i jeretici, neprijatelji i hulitelji Hristovog Božanstva, ispuniše stida, videći u pojavi krsta tako veliku božansku slavu i silu Gospoda Hrista. I na taj način sama stvarnost posvedoči tada, da je hrišćanska vera - prava, istinita i blagočestiva, i ne od visprenih reči spoljašnje mudrosti ljudske sastavljena, već otkrivenjem i silom Duha Svetoga potvrđivana, i nebeskim znamenjima i čudesima posvedočavana, preneo je Informer.

Ovo prikazanje bilo je razlog da mnogi prihvate pravoslavlje, da se pokaju i prime sveto krštenje. Prema narodnim običajima, u kasnim večernjim satima valja gledati u nebo i ako vidite četiri zvezde, postavljene tako da obrazuju krst, ispuniće vam se želja. Uzdržavajte od bilo kakvih ženskih poslova, poput šivenja, heklanja, veza...

BONUS VIDEO: OSVESTI PODSVEST: Čije su naše misli?

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

EGZOTIČNA PONUDA NA AFRIČKOM MEDITERANU: Ovo ne smete propustiti - cene nikad niže!