GRAĐANI SRBIJE PONOVO NA METI PREVARANATA: Ako dobijete ovakvu SMS poruku, ne otvarajte (FOTO)

Novosti online

22. 03. 2024. u 17:00

POSLEDNjIH nekoliko dana, nemali broj građana požalio nam se da im je na mobilne telefone stižu sumnjive SMS poruke o problemima sa isporukom paketa koje oni nikada nisu ni poručili. Oni koji pak čekaju neki paket, bolje da pripaze.

ГРАЂАНИ СРБИЈЕ ПОНОВО НА МЕТИ ПРЕВАРАНАТА: Ако добијете овакву СМС поруку, не отварајте (ФОТО)

Foto: Unsplash

- Pošta Srbije: Vaš paket je stigao u magacin, ali se zadržava zbog nejasnih adrtesa i ne može biti isporučen. Molimo potvrdi adresu na linku u roku od 12 sati.... (Molimo vas, kliknite na link iznad kako bi se aktualizirali ili kopirali URL da bi ušli u Google), piše u sumnjivoj poruci koja poslednjih dana stiže našim sugrađanima.

Foto: Printskrin

Pravi primer "phising(fišing)" prevare

Ova poruka je školski primer učestale prevare na internetu, fišinga, gde se potencijalna žrtva navodi da klikne link, i u nemalom broju slučajeva za potrebe razrešavanja ovog ili onog problema unese lične podatke, podatke o računu u banci i sl. Ubrzo ipak, shvatite da niste rešili nikakav problem već ste se suočili sa novim, tj. ostali ste bez novca ili lične podatke predali N.N. licu.

Možda i najlakši način da prepoznate da se radi o prevari, makar u slučaju SMS poruka, je da proverite pozivni broj. U slučaju za koji su nam se požalili čitaoci, kao što se može videti i na slici, pozivni broj je +639, dakle Kanada, a tamo Pošta Srbije, jelte, ne posluje, piše Blic.

BONUS VIDEO

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!