TOKOM MARTA MANIFESTACIJE ŠIROM SRBIJE: Kvizovi, izložbe, radionoice, nagradni konkursi posvećeni srpskom jeziku

Lj.B.

04. 03. 2024. u 11:15

Manifestacija "Mart, mesec srpskog jezika" biće obeležena širom Srbije, a u Podružnicama Društva za srpski jezik u više gradova osmišljene su različite aktivnosti.

ТОКОМ МАРТА МАНИФЕСТАЦИЈЕ ШИРОМ СРБИЈЕ: Квизови, изложбе, радионоице, наградни конкурси посвећени српском језику

Foto: Printskrin

Tako su vredni nastavnici srpskog jezika i književnosti osmislili interaktivne kvizove, zanimljive tribine, kreativne radionice, sjajne izložbe, izuzetna predavanja i istraživanja, nagradne konkurse, književne šetnje, karavane i susrete namenjene učenicima osnovnih i srednjih škola, ali i široj publici.

- Želja Društva za srpski jezik i književnost Srbije je da se manifestacija proširuje i obogaćuje iz godinu u godinu novim sadržajima. U susret proleću 2024. godine brojevi govore više od reči: 13 podružnica Društva, 12 obuhvaćenih okruga, oko 40 gradova i opština i čak 54 aktivnosti u programu manifestacije Mart – mesec srpskog jezika - saopštili su iz ovog Društva.

U Beogradu, Nišu, na Kosovu i Metohiji (u Kosovskoj Mitrovici, Zvečanu, Leposaviću, Zubinom Potoku), u Rasinskom okrugu (Kruševcu, Brusu, Aleksandrovcu, Trsteniku, Varvarinu, Ćićevcu), Podunavskom okrugu (Smederevu, Smederevskoj Palanci, Velikoj Plani), Južnom Banatu (Kovinu, Vršcu, Beloj Crkvi, Plandištu, Bavaništu, Pančevu, Opovu, Kovačici, Alibunaru), Kolubarskom okrugu (Valjevu, Ljigu, Osečini), Topličkom okrugu (Kuršumliji, Prokuplju, Blacu), Mačvanskom okrugu (Šapcu), Zapadnobačkom okrugu (Somboru), Braničevskom okrugu (Požarevcu i okolnim gradovima) i Moravičkom okrugu (Čačku, Ivanjici, Lučanima) martovske dane obeležiće popularizacija školskog predmeta Srpski jezik i književnost, ukazivanje na značaj negovanja srpskog jezika i jezičke kulture, razvijanje čitalačkih navika i ljubavi prema književnosti i negovanje saradničkih odnosa između učenika i nastavnika.

- Da snaga Društva počiva na njegovim podružnicama, dokazano je prethodne godine kada je realizovano preko 30 aktivnosti u 40 gradova i 12 okruga Republike Srbije povodom obeležavanja manifestacije Mart – mesec srpskog jezika - ističu u ovoj organizaciji.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠOK: Karlos Alkaraz izbačen sa turnira u Madridu! Imitirao Nadala, pa morao da pakuje kofere, kao i Rafa (VIDEO)