EKSTERNA KONTROLA ZBOG SMRTI PORODILJE IZ VLASOTINCA: Po nalogu nadležnog ministarstva u leskovačku bolnicu stiže komisija za spoljašnji nadzo

Игор Митић
Igor Mitić

29. 02. 2024. u 22:14

Zbog smrti porodilje D.L.(31) iz Vlasotinca, koja je jutros preminula u niškom Kliničkom centru, dva dana nakon što je, carskim rezom, u leskovačkoj Opštoj bolnici, rodila zdravu bebu, osim unutrašnje, biće obavljena i spoljašna provera kvaliteta rada ove zdravstvene ustanove.

ЕКСТЕРНА КОНТРОЛА ЗБОГ СМРТИ ПОРОДИЉЕ ИЗ ВЛАСОТИНЦА: По налогу надлежног министарства у лесковачку болницу стиже комисија за спољашњи надзо

Foto: I.M.

Direktor Opšte bolnice u Leskovcu dr Nebojša Dimitrijević kazao je za „Novosti“ da očekuje dolazak komisije za spoljašni nadzor kvaliteta rada, dok će se unutrašnja kontrola, po njegovoj odluci, sprovesti sutra.

- Dao sam nalog da se pripremi sva potrebna dokumentacija. Biće obavljen razgovor sa ginekologom koji je obavio carski rez, ali i sa ostalim osobljem koje je bilo u sali tokom porođaja. Proveriće se postupanje od prijema pacijentkinje u našu bolnicu sve dok nije upućena u niški Klinički centar – istakao je dr Dimitrijević.

foto: I.Mitić

Kako saznajemo preminula porodilja je primljena na Odeljenje patologije trudnoće, u 37. nedelji, zbog sumnje na preeklampsiju, ozbiljnom stanju koje može da ugrozi život trudnice i bebe, pa je zbog mogućih komplikacija doneta odluka da joj se preventivno uradi carski rez.

U prvo vreme, posle operacije, porodilja se osećala dobro, ali je njeno stanje kasnije počelo da se komplikuje. Uprkos svim preduzetim merama neprestano je krvarila.

- Imala je nizak nivo trombocita. Kod nas je primila derivate krvi i sve što je trebalo, ali nije došlo do poboljšanja njenog stanja, pa smo je uputili u Niš – kazao je dr Dimitrijević.

On dodaje da je kasnije od kolega iz Niša saznao da je imala diseminovanu intravaskularnu koagulopatiju(DIK) odnosno da je krvarila iz svih organa i da joj, ako se ispostavi da je tako, nije bilo spasa. Reč je o opštem krvarenju za koje se ne zna razlog zbog kojeg nastupa, a moguće je i kao sekundarna komplikacija mnogih bolesti.

Jelena Ćosin

Iz Kliničkog centra u Nišu su saopštili da je, juče u 15.34 časova, pacijentkinja D.L. primljena na Kliniku za ginekologiju, a zbog sumnje na krvarenje u trbuhu.

- Na prijemu je bila u izuzetno teškom opštem stanju. Nakon kliničkog i ultrazvučnog pregleda, pacijentkinja se prebacuje u jedinicu intenzivne nege Klinike za ginekologiju i akušerstvo. Pristupljeno je laboratorijskoj obradi, reanimaciji i pripremi za hitan hirurški zahvat – navedeno je u saopštenju.

Uprkos hitnom hirurškom zahvatu i naporima dežurne ekipe ginekologa i anesteziologa, pacijentkinja je danas, u ranim jutarnjim satima, preminula.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

NOVAK ĐOKOVIĆ GLEDA I NE VERUJE! Evo šta je Rafael Nadal upravo rekao o Noletu u Madridu