"SREĆO MOJA, NISI OVO ZASLUŽILA": Suprug preminule porodilje iz Vlasotinca očajan, beba u bolnici u Leskovcu (FOTO)

Игор Митић
Igor Mitić

29. 02. 2024. u 19:45

SUPRUG preminule porodilje iz Vlasotinca D.L. (31) oglasio se na društvenim mrežama i potresnim rečima se oprostio od nje.

СРЕЋО МОЈА, НИСИ ОВО ЗАСЛУЖИЛА: Супруг преминуле породиље из Власотинца очајан, беба у болници у Лесковцу (ФОТО)

Foto: Fejsbuk

- Anđele, svakog dana dok čuvam našeg A.... pričaću mu o tebi. Kako treba da bude dobar, kakva si ti bila dobra. Srećo moja, nisi ovo zaslužila G... moje – napisao je V.L. suprug preminule porodilje kome stižu mnogobrojni izrazi saučešća.

Prijatelji i poznanici ga bodre da izdrži teške dane, a o preminuloj ženi govore biranim rečima. U Vlasotincu kažu da je iza njih dvoje desetogodišnje zabavljanje, a da su, zvanično, u braku od septembra prošle godine.

D.L. je jutros preminula u niškom Kliničkom centru nakon što je, zbog obilnog krvarenja, u tu zdravstvenu ustanovu upućena iz bolnice u Leskovcu.

Direktor leskovačke Opšte bolnice dr Nebojša Dimitrijević formiraće komisiju koja će povodom ovog slučaja da obavi unutrašnju kontrolu u ovoj zdravstvenoj ustanovi. On ističe da je to prvi i osnovni korak u takvim situacijama.

Kaže da je D.L.(31) u utorak, carskim rezom, donela na svet zdravu bebu, ali da je posle porođaja neprestano krvarila zbog čega je i prebačena u niški Klinički centar.

- Imala je nizak nivo trombocita. Kod nas je primila derivate krvi i sve što je trebalo, ali nije došlo do poboljšanja njenog stanja, pa smo je uputili u Niš. Reč je o mladoj ženi koju poznajem od kada je bila dete. Ćerka je mog dobrog prijatelja, medicinskog tehničara, sa kojim sam godinama radio u Crnoj Travi i on mi je jutros javio da je preminula – kazao je dr Dimitrijević.

Dr Nebojša Dimitrijević, Foto I. Mitić

On dodaje da je kasnije od kolega iz Niša saznao da je imala diseminovanu intravaskularnu koagulopatiju(DIK) odnosno da je krvarila iz svih organa i da joj, ako se ispostavi da je tako, nije bilo spasa. Reč je o opštem krvarenju za koje se ne zna razlog zbog kojeg nastupa, a moguća je i kao sekundarna komplikacija mnogih bolesti.

- Raspitivao sam se o njenom stanju i poslednje informacije koje sam dobio od kolega iz Niša bile su da joj je malo bolje. Nadao sam se i verovao da će biti dobro, pa su me poslednje vesti ostavile u šoku – rekao je dr Dimitrijević i izrazio najdublje saučešće porodici.

Beba je dobro i nalazi se u bolnici u Leskovcu. I trudnoća je tekla uredno i niko nije očekivao probleme. Dr Dimitrijević kaže da mu je veoma teško, ali da se radi o stanju koje niko nije mogao da predvidi.

- Kolege su mi kazale da joj je posle carskog reza krvna slika bila dobra, ali da su trombociti kasnije odjednom počeli da padaju, a krvarenje se nastavilo uprkos terapiji. Komisija će da ispita sve, od kako je primljena u našu ustanovu dok nije upućena u Niš – zaključio je dr Dimitrijević.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

LEGENDA KOŠARKE ŠOKIRALA EVROPU: Evo snimka na kome krade parfeme u Beogradu (VIDEO)