DETALJNA VREMENSKA PROGNOZA ZA NAREDNE DANE: Početak oktobra će sve iznenaditi (FOTO)

Novosti Onlajn

24. 09. 2023. u 14:57

METEOROLOG Marko Čubrilo objavio je na svom Fejsbuk profilu kakvo nas vreme očekuje do kraja septembra i početak oktobra.

ДЕТАЉНА ВРЕМЕНСКА ПРОГНОЗА ЗА НАРЕДНЕ ДАНЕ: Почетак октобра ће све изненадити (ФОТО)

FOTO TANJUG/ TARA RADOVANOVIĆ

- Danas pre podne nad zapadnim, a posle podne i uveče nad istočnim delovima regiona veoma nestabilno uz čestu kišu i grmljavinske pljuskove. Očekuju su i obilnije padavine, a lokalno uz jak pljusak ili grmljavinsko nevreme za manje od pola sata može pasti i oko 30mm taloga. Vetar u okretanju na seveorozapadni i u pojačanju, posebno u zonama nestabilnosti, a duž Jadrana širenje jake i olujne bure. Nad zapadnim i središnim delovima regiona danas pravi jesenji dan uz maksimume od +12 do +17,a na istoku i jugoistoku još uvek vrlo toplo uz maksimume do +28 stepen Celzijusa - napisao je Čubrilo i dodao:

- U toku noći ka ponedeljku na istoku i severu još uvek nestabilno, dok se u ponedeljak tokom dana očekuje prestanak padavina uz razvedravanje te će posle podne i uveče svugde biti suvo. Vetar umeren, severozapadni, posle podne u slabljenju. Dnevni maksimum na većim delom regiona malo viši u odnosu na danas, uglavnom do +18 do +23, a na istoku malo niži nego danas.

Prema njegovim rečima od utorka pa sve do narednog vikenda uz dominaciju anticiklona suvo, stabilno i relativno toplo vreme.

- Noći če biti sveže uz minimume od +6 do +17 stepeni Celzijusa, dok će lokalno biti i pojave magle. Tokom dana relativno toplo uz maksimume od +21 do +27 stepeni Celzijusa. Za naredni vikend je moguće prolazno naoblačenje uz kišu i manje zahlađenje i to posebno nad severnim i istočnim delovima regiona i tada bi se maksimumi mogli kretati od +16 do +23 stepena Celzijusa. Posle 3.10. ponovo stabilno i relativno toplo - napisao je meteorolog i dodao:

- Za sada do oko 7.10. nema najave za neko konkrentieje zahlađenje i trenutno sve upućuje da će i oktobar biti topliji od proseka. Ne tako izraženo kao septembar, ali najave za neke rane niske temperature za sada ne postoje.

Danas pre podne na zapadu, a posle podne na istoku i severu regiona jaki grmljavinski pljuskovi i obilnije padavine koje ponegde za kratko vreme mogu dati i 30 mm taloga. Moguća je pojava izlivanja manjih, bujičnih, tokova u brdsko-planinskim predelima i pojave vode na njivama, ali se poplave na širem prostoru ne očekuju. Sutra stabilizacija i prestanak padavina. Svi izneti podaci i procene su rezultat moje obrade i tumačenja numeričkih modela, za zvanične informacije pratite državne prognostičke zavode - poručio je Čubrilo.

BONUS VIDEO: NEVREME STIGLO U KRUŠEVAC - Počeli jaki pljuskovi

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

LEGENDA KOŠARKE ŠOKIRALA EVROPU: Evo snimka na kome krade parfeme u Beogradu (VIDEO)