METEOALARM ZA SRBIJU - STIŽE NAGLA PROMENA I NEĆE VAM SE SVIDETI: Vremenska prognoza za utorak, 19. septembar

Novosti online

19. 09. 2023. u 01:00

REPUBLIČKI hidrometeorološki zavod dao je najnoviju vremensku prognozu za narednih sedam dana.

МЕТЕОАЛАРМ ЗА СРБИЈУ - СТИЖЕ НАГЛА ПРОМЕНА И НЕЋЕ ВАМ СЕ СВИДЕТИ: Временска прогноза за уторак, 19. септембар

Foto: P. Milošević/Novosti

VREME U SRBIJI

U Srbiji promenljivo oblačno i nestabilno, mestimično sa kišom i pljuskovima sa grmljavinom koji lokalno mogu biti izraženiji uz kratkotrajnu pojavu grada uglavnom na zapadu i jugozapadu Srbije.

Vetar u većem delu slab, promenljiv, ujutro i pre podne u košavskom području umeren i jak, a na jugu Banata povremeno i olujni jugoistočni, posle podne u slabljenju.

Najniža temperatura od 12 stepeni na jugoistoku Srbije do 21 stepen na jugu Banata, a najviša od 26 do 31 stepen.

Foto printskrin RHMZ

VREME U BEOGRADU

U Beogradu promenljivo oblačno i nestabilno vreme, povremeno sa kišom i lokalnim pljuskovima sa grmljavinom.

Vetar ujutro i pre podne umeren, kratkotrajno i jak jugoistočni, posle podne u slabljenju.

Najniža temperatura oko 21 stepen, a najviša oko 31 stepen.

PROGNOZA ZA NAREDNI PERIOD

Sreda 20. 9. 2023: Promenljivo oblačno, u brdsko-planinskim predelima ponegde sa kratkotrajnom kišom, a na jugu i sa lokalnim pljuskovima i grmljavinom. Vetar slab do umeren, pre podne severozapadni, posle podne jugoistočni. Najniža temperatura od 14 do 18°S, a najviša od 25 do 28°S. Upozorenje: Lokalna pojava grmljavina, verovatnoća 80%.

Četvrtak 21. 9. 2023: Promenljivo oblačno i u većini mesta suvo sa dužim sunčanim intervalima, a kratkotrajni pljuskovi sa grmljavinom mogući su tek ponegde u brdsko-planinskim predelima. Vetar slab i umeren, istočni i jugoistočni, uveče u košavskom području u pojačanju. Najniža temperatura od 12 do 18°S, a najviša od 27 do 30°S. Upozorenje: Lokalna pojava grmljavina, verovatnoća 60%.

Petak 22. 9. 2023: Pretežno sunčano, ponegde uz promenljivu oblačnost, ali će se zadržati suvo. Vetar slab i umeren, u košavskom području jak južni i jugoistočni, na jugu Banata sa udarima olujne jačine. Najniža temperatura od 12 do 20°S, a najviša od 28 do 32°S. Upozorenje: Tmax ≥ 32°C, verovatnoća 80%. Udari vetra ≥ 17 m/s, verovatnoća 60%.

(sputnikportal.rs/RTS)

BONUS VIDEO - RUSIJA: Visokoprecizna snajperska puška Astarta predstavljena na forumu Armija-2023

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

LEGENDA KOŠARKE ŠOKIRALA EVROPU: Evo snimka na kome krade parfeme u Beogradu (VIDEO)