DANICA GRUJIČIĆ U VALJEVU: Ministarka zdravlja najavila rekonstrukciju i dogradnju bolnice - novih 60.000 kvadrata

Novosti online

02. 09. 2023. u 19:45

MINISTARKA zdravlja u Vladi Republike Srbije Danica Grujičić posetila je Opštu bolnicu Valjevo i najavila početak njene rekonstrukcije i dalje modernizacije.

ДАНИЦА ГРУЈИЧИЋ У ВАЉЕВУ: Министарка здравља најавила реконструкцију и доградњу болнице - нових 60.000 квадрата

Foto: Ministarstvo

Tom prilokom predstavljen je Urbanistički projekat i idejno rešenje rekonstrukcije i dogradnje 60 000 kvadrata ove zdravstvene ustanove.

Ministarka je izjavila da je zadovoljna kadrom i opremljenošću bolnice u čiju je opremu je država Srbija i Ministarstvo zdravlja uložili oko 69 miliona dinara.

 - Cela bolnica je rađena sedamdesetih i osamdesetih godina i zahteva kompletnu rekonstrukciju - da, pored ostalog, sobe za bolesnike izgledaju kao one u novom Kliničkom centru Srbije. Ministarstvo je obezbedilo novac za urbanistički projekat rekonstrukcije bolnice. Takođe, potrudićemo se da za valjevsku bolnicu obezbedimo dva magneta i dva moderna skenera. Dogovoreno je da opremu nabavlja Ministarstvo zdravlja, a građevinske radove izvodi Ministarstvo za javna ulaganja - istakla je ministarka Grujičić.

Ako sve bude po planu, radovi u okviru prve faze rekonstrukcije i dogradnje Opšte bolnice Valjevo trebalo bi da počnu sledeće godine.

BONUS VIDEO:

POTPUNI HAOS NA PRELAZU BAJAKOVO: Nepregledna kolona na izlasku iz Srbije

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

IZGUBIO SAM 400.000 EVRA, DUŽAN SAM JOŠ 80.000: Surova ispovest Aleksandra bivšeg kockara (VIDEO)