KAKO IZGLEDA SRBIJA IZ BALONA? U ovom gradu se to može i besplatno proveriti već od petka (FOTO)

S.BABOVIĆ

26. 07. 2023. u 11:00

JOŠ je samo dva dana ostalo do početka 7. Međunarodnog festivala balona u Kruševcu i toliko od šanse da se na grad baci pogled upravo sa neba.

КАКО ИЗГЛЕДА СРБИЈА ИЗ БАЛОНА? У овом граду се то може и бесплатно проверити већ од петка (ФОТО)

Foto TOK

Turistička organizacija Kruševca pripremila je feštu u kojoj će balonarske posade iz četiri zemlje podizati i spuštati u korpi balona sve zainteresovane posetioce već od petka u 19 sati. Pogled sa visine iz toplovazdušnog balona, podsećaju organizatori, zavisi od vetra i drugih vremenskih prilika.

Festival koji nosi naziv „Kruševac kroz oblake“ trajaće od 28. do 30. jula i to na dve lokacije, Park Bagdala i Zabavni park „Šarengrad“ na Bruskom putu. Prvo veče festivala, na prvoj lokaciji, osim za avanturu u balonima, rezervisano je i za dva koncerta, nastup kruševačkog sastava „Treća smena“ od 21 sat, dok će nešto kasnije nastupiti Dejan Petrović Big bend.

Osim animatora i drugih sadržaja za decu tokom subotnjeg dana, uveče se na Bagdali  održava koncert pevača Željka Samardžića. Poslednji dan festivala biće u Šarengradu i namenjen je najmlađim posetiocima.

Za sada je potvrđeno da će balonarske posete doleteti u Kruševac iz Mađarske, Slovenije, Bugarske i Srbije. Atraktivni festival traje sedam godina, ali je tradicija balonarstva u našoj zemlji daleko duža. Prvi zabeležen let balonom u Srbiji odigrao se davne  1909. godine.

BONUS VIDEO - "NOVOSTI" SA BERAČIMA MALINA KOD ARILjA: Rekord upisao Huan iz Vijetnama - u danu ubrao 124,5 kg

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

IZNENADNA SMRT: Preminuo Danilo Dončić