"OVAJ BROJ DOSTUPAN JE 24 SATA SVIM SRPSKIM DRŽAVLJANIMA" Oglasio se ambasador u Grčkoj: Turisti da prate uputstva policije

Tanjug

24. 07. 2023. u 16:06

AMBASADOR Srbije u Grčkoj Dušan Spasojević izjavio je danas da je u nedelju uveče na severnom delu Krfa izbio veliki i snažan požar, da je jedna srpska porodica evakuisana iz hotela koji je bio u opasnosti, kao i da su se ambasadi obratile tri srpske državljanke koje su došle u sopstvenom aranžmanu i koje su tražile savet kako da se ponašaju.

ОВАЈ БРОЈ ДОСТУПАН ЈЕ 24 САТА СВИМ СРПСКИМ ДРЖАВЉАНИМА Огласио се амбасадор у Грчкој: Туристи да прате упутства полиције

Foto EPA

- Ambasada je stalnom u kontaktu sa našim počasnim konzulom na Krfu Spiridonom Mastorasom, koji je jutros saopštio da je požar noćas stabilizovan, da je jedna srpska porodica bila evakuisana iz hotela, koji je bio u opasnosti, ali da se očekuje da se neće vratiti tokom dana. Mastoras je izrazio optimizam da je opasnost prošla - rekao je on Tanjugu.

Kako je dodao većina srpskih turista dolazi preko agencija, koje na izvestan način vode brigu i koordinišu kretanje i ponašanje grupa.

Spasojević je rekao i da je borba sa vatrom trajala celu noć, da su tri vatrogasca  hospitalizovana, a 60 ljudi je evakuisano brodovima sa jedne plaže, budući da do nje nije moglo da se pristupi drumom.

- Herojskim naporima vatrogasaca odbranjeno je 12 manjih naselja, koja su bila ugrožena, tako da nijedna kuća nije izgorela - rekao je Spasojević.

Istakao je da su ambasada Srbije u Atini, Generalni konzulat u Solunu i počasni konzulati na Kritu, Kefaloniji i Krfu već nedelju dana u posebnom režimu povećane budnosti, kao i da se turisti iz Srbije nisu u velikom broju obraćali našim diplomatsko-konzularnim predstavništvima, niti su imali zahteve za evakuaciju.

- Ambasada savetuje srpske državljane odnosno turiste u pogođenim područjima da budu spakovani, i da striktno slede sva uputstva policije - bilo usmena, bilo SMS porukama - rekao je on.

Podseća i da je dežurni telefon ambasade (+30 694 7882200) dostupan svim srpskim državljanima koji se nalaze u Grčkoj 24 sata.

BONUS VIDEO:  Grčka: Požari nastavljaju da besne u Asklipijeju, šireći se ka selu Genadi

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

PALA ODLUKA! Evo koga je Novak Đoković odabrao za trenera, masters u Rimu sve otkrio (VIDEO)