OBORILI REKORD U BRZINI: Prekrečen mural u centru Kruševca, koji je izazvao pravu buru (FOTO)

S.BABOVIĆ

20. 07. 2023. u 19:30

MURAL na kome je oslikana srpska trobojka sa porukom "Kad se vojska na Kosovo vrati..." prekrečen je danas popodne, što je verovatno nikada ekspresnije očišćena fasada u Kruševcu.

ОБОРИЛИ РЕКОРД У БРЗИНИ: Прекречен мурал у центру Крушевца, који је изазвао праву буру (ФОТО)

Foto:S.Babović

Kako su "Novosti" objavile, mural na stambenoj zgradi u Balkanskoj ulici u centru grada oslikavan je dva dana. Prvo se u utorak pojavila trobojka, u dužini od najmanje pet metara. Dan kasnije,u sredu, osvanula je i poruka.

U Gradskoj upravi ranije su predočili "Novostima" da je mural oslikan bez odobrenja nadležnog organa, da se radi na otkrivanju počionica i da je o svemu obaveštena policija. 

Najjednostavnijom pretragom online platformi registruje se da su na društvenim mrežama objavljene fotografije identičnih grafita (murala) sa naznakom da su nastale u Nišu, Aleksincu, Jagodini,Ćupriji, Valjevu, što može implicirati da se radilo o sinhronizovanoj akciji. Tek, najbrže je u uklonjen "kruševački" mural.

- Što se tiče kaznenih odredbi, za prekršaj su propisane novčane kazne od 1.000 do 500.000 dinara, u zavisnosti od toga da li se radi o pravnom, fizičkom licu ili preduzetniku i obimu kršenja propisa - predočeno je ranije danas "Novostima".

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

Novi Samsung Neo QLED televizori pomeraju granice kućne zabave