POČELE 10. SPORTSKE IGRE MLADIH U SRBIJI: Milenijum tim uz mlade sportiste (FOTO/VIDEO)

Novosti online

20. 06. 2023. u 11:08

U SPORTSKOM centru Voždovac na Banjici svečano je otvorena najveća sportska manifestacija - jubilarna deseta sezona Sprotskih igara mladih. Paljenje plamena bilo je povereno našoj pespektivnoj atletičarki Angelini Topić.

ПОЧЕЛЕ 10. СПОРТСКЕ ИГРЕ МЛАДИХ У СРБИЈИ:  Миленијум тим уз младе спортисте (ФОТО/ВИДЕО)

Foto: Sportske igre mladih

Svečanom paljenju plamena prisustvovali su ministar sporta Srbije Zoran Gajić, državni sekretar u Ministarstvu sporta Marko Kešelj, predsednik Skupštine grada Beograda Nikola Nikodijević, šef Delegacije EU u Srbiji Emanuel Žiofre.

Manifestaciji su prisustvovali i predstavnici sponzora, a ispred kompanije Milenijum tim koja je bila sponzor turnira u tenisu, svečanoj manifestaciji početka Sportskih igara prisustvovao je Stojan Vujko, generalni direktor Milenijum tima.

- Jako sam zadovoljan budući da Igre rastu iz godine u godinu, pogotovo što raste broj dece. Veseli me što ćemo u Srbiji kao i u Hrvatskoj imati preko 100.000 dece ove godine, hvala im što se prijavljuju u sve većem broju, jer se sve za njih i organizuje - istakao je Zdravko Marić, osnivač i predsednik Sportskih igara mladih.

- Srećni smo što smo se pridružili najvećoj sportskoj manifestaciji za decu Sportskim igrama mladih. Milenijum tim podržao je organizaciju turnira u tenisu, a ove godine regionalna finala za tenisere okupila su decu iz Valjeva, Vranja, Novog Sada i Beograda. Podatak da će ove godine biti rekordan broj učesnika na Sportskim igrama u odnosu na prethodnu godinu pokazatelj je da smo na ispravnom putu. Kompanija Millennium Team smatra za svoju odgovornost da podržava ovakve događaje i da podržava manifestacije koje promovišu prave vrednosti, a sport je mesto gde naša deca treba da se okupljaju, druže i zajedno i timski ostvare što bolje rezultate - istakla je Aleksandra Adžić, Rukovodilac odeljenja za korporativne komunikacije Milenijum tima.

Podsetimo, za 27 godina koliko se organizuju Sportske Igre Mladih su okupile više od 2.000.000 učesnika, a kroz druženje i sport, promovisan je način života čiji su osnovi postulati razumevanje, prijateljstvo, poštovanje različitosti, solidarnost i fair-play. Kao takve, Sportske igre mladih su priznata od Međunarodnog Olimpijskog komiteta.

Najveća manifestacija na ovim prostorima

Sportske igre mladih su najveća manifestacija amaterskog sporta za decu i omladinu na ovim prostorima, čiji je osnovni cilj promocija zdravog načina života i prijateljstva. Na njima, potpuno besplatno, mališani se takmiče u deset sportskih disciplina - mali fudbal, odbojka na pesku, ulični basket, rukomet, odbojka, igra između dve vatre, stoni tenis, tenis, atletika i šah.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Novi Samsung Neo QLED televizori pomeraju granice kućne zabave