BORBA SA ODRONIMA TRAJE: Prohodan put ka Brusu, mehanizacija se svuda jedva probija od blata, evakuisana tri domaćinstva (FOTO/VIDEO)

S.BABOVIĆ

16. 06. 2023. u 10:27

BORBA sa odronima i klizištima nastavlja se danas na teritoriji celog Rasinskog okruga, a putari su posle uklanjanja odrona na putu Kruševac-Kopaonik nastavili da raščišćavaju druge putne pravce.

БОРБА СА ОДРОНИМА ТРАЈЕ: Проходан пут ка Брусу, механизација се свуда једва пробија од блата, евакуисана три домаћинства (ФОТО/ВИДЕО)

Foto:Štab za vanredne situacije

U toku noći došlo je do plavljenja više naseljenih mesta u okolini Kruševca. Dramatične slike vode koja je podrla u kuće i dvorišta stižu iz Velikog Golovoda. Saniraju se kvarovi nastali na magistralnom cevovodu u Kukljinu.

- Osim ove havarije evidentiran je kvar i na magistralnom cevovodu u Ribaru, ali zbog klizišta nije počela sanacija istog - predočavaju u Gradskoj upravi Kruševac. Za meštane Ribara su obezbeđene cisterne sa pijaćom vodom.

Radnici više gradskih preduzeća angažovani su na raščišćavanju puteva i propusta u selima duž Ribarske reke, Rosici i Grevcima. Meštani Slatine juče nisu mogli da izađu iz sela. Meštani tri kuće iz Konjuha su evakuisani.

Teško je i u Trsteniku.

Dramatični prizori stižu iz gotovo svih gradova Rasinskog okruga, gde od sinoć traje borba protiv novih kiša i bujica.

- Svi su usevi stradali, stoka, kuće – kaže Dragan Džamić iz Lesenovaca kod Aleksandrovca. - Katastrofa je 100 posto! Molimo sve da nam pomognu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

DA LI JE JUTARNJA RAKIJICA OTROV ILI LEK? Stručnjak za toksikologiju razbila mitove (VIDEO)