HAOS NA AERODROMIMA ŠIROM NEMAČKE Biljana iz Beograda za "Novosti": Zarobljeni smo u Hamburgu - ovo nas je sve uznemirilo

Novosti online

20. 04. 2023. u 11:55

ZBOG velikog štrajka na nemačkim aerodromima otkazano je više od 700 odlaznih letova, zbog čega su brojni putnici ostali zarobljeni, a među njima ima i naših državljana, koji ne mogu da se vrate u Srbiju.

ХАОС НА АЕРОДРОМИМА ШИРОМ НЕМАЧКЕ Биљана из Београда за Новости: Заробљени смо у Хамбургу - ово нас је све узнемирило

Foto: AP

"Novostima" se javila Biljana iz Beograda, koja zbog štrajka na aerodromu u Hamburgu ne može, kako je bilo planirano, da se vrati u zemlju.

- Doputovali smo u Hamburg poslovno, povodom globalne konferencije na kojoj učestvuje nekoliko stotina kolega iz svih krajeva sveta. Vest o ukidanju letova u četvrtak i petak uznemirila je sve, jer je povratak većine planiran upravo tada. Mnogi imaju privatne ili poslovne neodložne obaveze, i zato pokušavaju da pronađu najbolje i najbrže rešenje za povratak, bilo da je to autobuski prevoz ili voz do najbližeg aerodroma, u Hanoveru ili Minhenu. Stvari još više komplikuje najavljeni štrajk železnice, koji će obustaviti polaske tokom petka - rekla nam je Biljana.

Ona navodi da je, kao i njene kolege, uspela da rezerviše karte u subotu.

- Naravno, let nije direktan, ostati noć duže u hotelu, to sve povećava troškove - kaže Biljana.

Otkazuje se više od 700 odlaznih letova

Podsetimo, sva poletanja sa četiri aerodroma u Nemačkoj danas i sutra će biti otkazana, zbog štrajka radnika bezbednosne kontrole, na koji je pozvao sindikat Verdi, a sa posledicama prekida suočiće se najmanje 100.000 ljudi.

Zbog štrajkova na aerodromima u Diseldorfu, Hamburgu i Kelnu/Bonu, biće otkazano oko 700 odlaznih letova.

Sletanje na aerodrom i dalje će biti moguće, ali je očekivano da će letovi kasniti ili biti otkazani.

Sindikat Verdi je, takođe, pozvao osoblje obezbeđenja da obustavi rad na aerodromu u Štutgartu u petak, a nije poznato koliko otkazivanja će to prouzrokovati.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (2)

NJEGOVA SMRT SLOMILA GLUMCA: U suzama svaki dan, plače od maja - pokazao kako na mobilnom čuva njegovu sliku (VIDEO)