ISTINU O BLIŽNJIMA TRAŽE 1.134 PORODICE: Crveni krst organizuje izložbu u znak podrške srodnici nestalih Srba

V.C.S.

29. 03. 2023. u 17:58

MEĐUNARODNI komitet Crvenog krsta - Regionalna delegacija u Beogradu i Crveni krst Beograd organizuju izložbu radova članova porodica nestalih osoba pod nazivom "Ljubav prkosi vremenu".

ИСТИНУ О БЛИЖЊИМА ТРАЖЕ 1.134 ПОРОДИЦЕ: Црвени крст организује изложбу у знак подршке сродници несталих Срба

FOTO: Arhiva novosti

Otvaranje izložbe je sutra, u 13 časova, u Pedagoškom muzeju, u Beogradu.

- Sukobi u bivšoj Jugoslaviji doveli su do toga da hiljade porodica i dalje traga za svojim nestalim bližnjima - kažu u Crvenom krstu. - Uprkos tome što su u međuvremenu rasvetljene sudbine hiljada nestalih iz celog regiona, najmanje je 1.134 slučajeva nestalih čije porodice žive u Srbiji.

"Nemojmo dozvoliti da se zaboravi da su živeli i da su voleli i da su ih voleli," rečeno je u jednoj od ovih porodica, što, kako primećuju u Crvenom krstu, jasno ukazuje na to da nerešen status ovu porodicu, kao i sve ostale, dovodi u neizdrživ položaj.

- Projekat je usmeren ka osnaživanju porodica nestalih. Pristup se zasniva na psihološkoj i psihosocijalnoj podršci i ključan je kako bi se ublažili dugoročna patnja i bol koje porodice osećaju zbog nestanka najmilijih, kao i zbog ambivalentnosti te vrste gubitka koji, poput rane koja se nikada u potpunosti ne zaceli, negativno utiče na blagostanje svih generacija u porodici - primećuju u CK.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UKRAJINA POVLAČI RADIKALNI POTEZ: Ovo mnogi nisu očekivali, čak su i Rusi zbunjeni pred Olimpijske igre Pariz 2024