BEBA BRŽA OD SANITETA: Žena se porodila u dvorištu porodične kuće u centru Bujanovca

J. S.

29. 03. 2023. u 11:34

EKIPA Hitne pomoći je u utorak rano ujutru, u dvorištu porodične kuće u samom centru Bujanovca, porodila ženu koja je na svet donela svoje drugo dete, dečaka.

БЕБА БРЖА ОД САНИТЕТА: Жена се породила у дворишту породичне куће у центру Бујановца

Foto: Privatna arhiva

Specijalista urgentne medicine dr Olivera Tonevski i strukovni tehničar urgentne medicine Saša Arsić kažu da iako nije prvi put da se nađu u ovakvoj situaciji, da su vrlo uzbuđeni i srećni što je sve prošlo kako valja.

- Ekipa po pozivu prvog reda hitnosti izašla je na teren dva sata posle ponoći, odmah nakon poziva, jer je porođaj počeo. Nakon dolaska zatekli smo ženu koja je već počela da se porađa. Stavili smo je na nosila i pošli ka vozilu, ali beba je već krenula, pa ženu nismo mogli da transportujemo dok je prvo ne porodimo – kaže Arsić.

On dodaje da često „urgentaši“ spasavaju živote, ali radost dolaska života na svet nije uobičajena, tako da je ovo neka vrsta poduhvata na koji su ponosni.

- Imali smo opremu, ali i iskustva u ovakvim situacijama, tako da smo umorni i srećni jer su i majka i dete dobro – kaže Arsić za Novosti.

Majka koja ima 33 godine i beba se nalaze u porodilištu vranjskog Zdravstvenog centra.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ORLOVI LETE KA PRVOJ EVROPSKOJ POBEDI Srbija protiv Slovenije u nastavku Eura

ORLOVI LETE KA PRVOJ EVROPSKOJ POBEDI Srbija protiv Slovenije u nastavku Eura

24 godine nakon istorijskog okršaja na Euru 2000. godine u Belgiji i Holandiji, Srbija i Slovenija se od 15 časova sastaju u 2. kolu grupe C Evropskog prvenstva. Slovenija je tada šokirala SR Jugoslaviju i povela sa 3:0, ali su Plavi uspeli da ostvare jedan od najluđih povrataka u istoriji Evropskih prvenstava izjednačivši rezultat na 3:3 za samo 6 minuta.

20. 06. 2024. u 10:00

Komentari (0)

ORLOVI LETE KA PRVOJ EVROPSKOJ POBEDI Srbija protiv Slovenije u nastavku Eura