I BOGOSLOVSKI UZ NASTAVNIČKE FAKULTETE: Senat usvojio predlog o poboljšanju statusa nastavnika

Lj.B.

22. 03. 2023. u 15:43

SENAT univerziteta u Beogradu usvojio je dokument koji je sastavilo osam dekana fakulteta koji imaju nastavničke smerove (Filozofski, Filološki, Hemijski, Fizički, Matematički, Biološki, Geografski i Fakultet fizičke hemije) u kome se predlažu rešenja za poboljašanje položaja nastavnika i privlačenje budućih akademaca na ove visokoškolske ustanove.

И БОГОСЛОВСКИ УЗ НАСТАВНИЧКЕ ФАКУЛТЕТЕ: Сенат усвојио предлог о побољшању статуса наставника

Foto: N. Fifić

 Njima se pridružio i Bogoslovski fakultet, a dekan prof. dr Zoran Ranković istakao je da i oni školuju prosvetni kadar, veroučitelje, kojih u Srbiji u osnovnim i srednjim školama ima oko hiljadu. Prof. Ranković se založio i da se veroučiteljima reši pitanje ugovora o radu, jer ih oni potpisujuu na tri ili šest meseci, odnosno godinu dana i nemaju rešen status.

Na početku sednice, rektor Đokić je obavestio dekane da je u Vladi Srbije juče održan sastanak na kome se razgovaralo o donošenju zakona o finasiranju visokog školstva. Sastanku su prisustvovali premijerka Ana Brnabić, ministri prosvete, nauke i finansija Branko Ružić, Jelena Begović i Siniša Mali, kao i rektori državnih univerziteta, pojedini dekani fakulteta u Beogradu i Nišu i predstavnici studenata.

Na Ekonomskom fakultetu svečano je, povodom Dana ovog fakulteta, otkrivena skulptura žene, pod nazivom "Ravnoteža" vajara Marka Crnobrnje, višeg umetničkog saradnika na Fakultetu primenjenih umetnosti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!