TAŠTA ZAPRETILA NESUĐENOM ZETU IZ KRUŠEVCA: Ili uzimaj moju ćerku, ili se vidimo na sudu!

S.BABOVIĆ

25. 01. 2023. u 13:28

IZVESNA Milica Zdravković iz Modrice kod Kruševca zapretila je tužbom nesuđenom zetu, koji je nestao neposredno posle veridbe.

ТАШТА ЗАПРЕТИЛА НЕСУЂЕНОМ ЗЕТУ ИЗ КРУШЕВЦА: Или узимај моју ћерку, или се видимо на суду!

Foto:FB U vremenu starog Kruševca

Kruševačkom kafedžiji Marku Božiću javno se obratila putem štapme 1892. godine, gde ga upozorava na moguće posledice nepoštovanja zaruka.

- Vi ste moju kćer Dragu isprosili i pred nadležnim sveštenikom ispit učinili sa njom - navodi besna tašta Milica.

- Darove njene primili ste, a i Vaše njoj dali. Pošto ste pre kratkog vremena iz Kruševca neznano gde otišli, bez da ste se meni javili, to Vas ovim putem pozivam da u roku od 10 dana dođete i sa mojoj ćerkom venčanje učinite. U protivnom, pošaljite mi u gornjem roku Vašu izjavu kod vlasti potvrđenu, kojom odobravate da moja kći Draga može sa drugim licem u brak stupiti, bez da se dati i primljeni darovi vraćaju.

Božiću je poručila da će se obratiti i crkvenoj i sudskoj upravi, ukoliko se sa njenom Dragom ne oženi ili poništi veridbu.

- Ne učinite li ni jedno ni drugo u ostavljenom Vam roku, tražiću kod duhovne vlasti da se ispit učinjen između Vas i moje kćeri poništi i za nevažeći oglasi, a Vas kao uzrokovača tužiću sudu za naknadu - stoji u objavljenom upozorenju, koje je potpisano sa „Vaša buduća tašta Milica Zdravković iz Modrice“.

Nije poznato da li se kafedžija udostojio da odgovori ili je potpis „buduće tašte“ ostao neispunjena želja gospođe Zdravković.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (3)

KAKO JE ĆIRO BLAŽEVIĆ GOVORIO O NOVAKU: Đoković? Ja ga obožavam, on je najveći sportista na planeti! (VIDEO)