EVAKUISANO 120 PORODICA ZBOG POPLAVA: Neprospavana noć u Kosovskoj Mitrovici

Tanjug

20. 01. 2023. u 07:52

VELIKE padavine izazvale su porast nivoa vode na rekama u više sredina na Kosovu i Metohiji, a najkritičnije je bilo u naseljima uz obalu Ibra, što je dovelo do evakuacije 120 porodica iz stambenih zgrada u severnom delu Kosovske Mitrovice.

ЕВАКУИСАНО 120 ПОРОДИЦА ЗБОГ ПОПЛАВА: Непроспавана ноћ у Косовској Митровици

Foto Novosti

Izlivanjem vode poplavljeno je više domaćinstava u selima Žitkovac, Žerovnica, Jagnjenica u opštinama Zvečan i Zubin Potok, a zbog izlivanja Ibra najkritičnije je juče bilo u naselju Bošnjačka mahala u severnom delu Kosovske Mitrovice.

U saopštenju opštinskog štaba u Mitrovici navodi se da je 120 porodica evakuisano iz 11 stambenih zgrada. Više od 30 ljudi privremeno je smešteno u Studentskom domu u Kosovskoj Mitrovici, prenela je RTS.

Predsednik Privremenog organa opštine Kosovska Mitrovica Aleksandar Spirić saopštio je sinoć da vodostaj Ibra raste iz minuta u minut, a veliki broj zgrada i kuća u naselju Bošnjačka mahala u blizini istočnog mosta je poplavljen.

Dodao je da vatrogasne ekipe i Privremeni organ opštine Kosovska Mitrovica pomažu svim stanovnicima u Bošnjačkoj mahali, bilo da su Srbi, Albanci ili Romi.

- Situacija jeste ozbiljna i iziskuje solidarnost i jedinstvo i sada moramo da pokažemo da brinemo jedni o drugima. Nažalost, ugrožene su stambene zgrade opštine Kosovska Mitrovica, kao i čitavog okruga - rekao je Spirić.

U selima Žitkovac i Žerovnica pao je jedan od električnih stubova tako da su žitelji bez struje. Na lokalnim i magistralnim putevima na severu pojavili su se odroni, pa je tokom popodneva bio neprohodan put Kosovska Mitrovica – Zubin Potok, a otežano je bilo kretanje na putu Mitrovica–Leposavić.

BONUS VIDEO: PODIVLjALI IBAR I LOVNIČKA RIJEKA: Poplave zbog padavina u Rožajama i Tomaševu

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna