VUČELIĆ SE OPROSTIO OD KERTESA: Uskoro će se sresti sa Crnčevićem, pa će nastaviti druženje, čekajući nas ostale da im se pridružimo

Novosti online

30. 12. 2022. u 12:53

MILORAD Vučelić, glavni i odgovorni urednik "Večernjih novosti", emotivnim rečima oprostio se od Mihalja Kertesa, nekadašnjeg direktora Savezne uprave carina Savezne Republike Jugoslavije.

ВУЧЕЛИЋ СЕ ОПРОСТИО ОД КЕРТЕСА: Ускоро ће се срести са Црнчевићем, па ће наставити дружење, чекајући нас остале да им се придружимо

Foto: D. Milovanović

„Mihalj Kertes Braca je kao malo ko stupio na veliku istorijsku i političku scenu, u velikoj borbi za jedinstvo srpskog naroda i srpske države, kada je bio simbol jogurt revolucije koja je osujetila secesiju Vojvodine. Od tada pa sve ove naredne decenije Braca Kertes je nesebično radio na jedinstvu srpskog naroda. Nema nigde nijednog kraja u Republici Srpskoj, ni u Crnoj Gori, ni naravno u Srbiji, da Braca Kertes nije pomogao. Hiljade ljudi kojima je neposredno pomogao, hiljadu obdaništa, zemljoradničkih zadruga u vreme najveće krize, poljoprivrednih dobara, preduzeća je Braca nesebično pomagao. Bio je veran prijatelj, nekad težak, plahovit i nikada nije zaboravljao, niti isključivao to da je Mađar. Ponosio se tim što je Mađar, ali je on kao Mađar zaista mogao da konkuriše i najvećim Srbima u srpstvu po njegovom odgovornom ponašanju. Bio je blizak saradnik Slobodana Miloševića i nikad to nije prestao da bude, nije se toga stideo i prošao je golgotu. Imao je 24 suđenja u kojima je proglašen kao nevin. Meni je samo žao što me je pre jedno pola godine nazvao i rekao: „Vučela, 'oću da dam intervju o mom životu, ali samo tebi“. Ja kažem: „Braco, kad ti budeš to rekao, evo mene da ti i ja pričamo o onome što se izdešavalo tih godina“. Bio je veliki partizanovac i mislim da bih o Braci mogao da ispričam mnogo. Da sada počnem sa anegdotama, završili bismo oko ponoći.

Sada će se Kertes brzo sresti sa svojim velikim prijateljem Branom Crnčevićem. Oni su bili zaista nerazdvojni prijatelji i niko ga nije opisivao bolje od Brane Crnčevića. Ali, evo, uskoro će opet biti zajedno negde gore i moći će da nastave svoje druženje, čekajući nas druge da stignemo...“, rekao je Vučelić.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (2)

MOLIM VAS, POMOZITE MI! Umro 15-mesečni sin legendarnog sportiste - on ne može da dođe sebi od bola