PALA ODLUKA NASTAVNIČKOG VEĆA U TRSTENIKU: Jedan učenik se ispisao iz škole, predloženo isključenje za nasilnike

S.Babović

23. 11. 2022. u 13:43

UČENIK I. K. (17), koji je snimao incident sa profesorkom u Tehničkoj školi u Trsteniku, ispisao se iz ove škole - saznaju "Novosti" sa sednice Nastavničkog veća.

ПАЛА ОДЛУКА НАСТАВНИЧКОГ ВЕЋА У ТРСТЕНИКУ: Један ученик се исписао из школе, предложено искључење за насилнике

Foto printskrin jutjub

I za njega, kao i za učenika N. Ž. (17) koji je izmakao stolicu profesorki i za učenika M. M. (18), koji je, takođe, snimao incident, jednoglasno je predloženo - isključenje.

Iako je bilo ispisivanja, Nastavničko veće je stava da u zakonu piše da ostaje da se vodi disciplinski postupak. Polemisalo se i o pokušaju obustave vaspitno-disciplinskog postupka u slučaju N. Ž., za koga je ranije pokušano da se "pogura" da je neuračunljiv. Nastavnici su na sednici Veća insistirali da se iznese neki stav i on je na kraju iznesen - da se isključi i N. Ž.

Ova tačka dnevnog reda u koju su „Novosti” imale uvid bila je druga na sednici, označena kao „analiza ponašanja učenika i izricanje vaspitno-disciplinskih mera”. Kao treća tačka navedeno je „određivanje aktivnosti društveno korisnog, odnosno humanitarnog rada za učenike kojima je izrečena mera Ukor Nastavničkog veća”.

Sednica je još u toku. Detaljnije informacije mogu se očekivati za oko pola sata.

Inače, konačnu reč o svemu daće direktor. On pokreće, vodi postupak i donosi odluku o kazni. Danas neće doneti tu odluku.

Podsetimo, u incidentu koji se desio u popodnevnoj nastavi 9. novembra, N. Ž. (17) je izmakao stolicu profesorki, koja je potom pala na pod. M. M. (18) i I. K. (17) su događaj snimali mobilnim telefonima, odnosno uživo je prenošen na Instagram storiju u jednom, a Vajber porukama deljen snimak u drugom slučaju. Nakon što je profesorka pala na pod, đaci su se smejali.

Ponašanje učenika ranije su osudili Aktiv direktora svih škola u Trsteniku, Ministarstvo prosvete, brojni školski kolektivi, Unija sindikata prosvetnih radnika, Centar za socijalni rad u Trsteniku. Kako je za „Novosti” ispričala profesorka prošle nedelje, snimak je odmah video njen sin, koji je bio u trenutku incidenta u učionici preko puta.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (10)

RED SUNCA, PA RED KIŠE: Evo kakvo nas vreme očekuje danas