JAVNOST se još nije oporavila od snimaka divljačkog napada i poniženja profesorke Tehničke škole u Trsteniku, kojoj je đak usred časa izmakao stolicu, posle čega je profesorka pala, dok je drugi snimao ponižavajuću scenu, a ostali se smejali, a već su osvanule nove dramatične vesti o novim nasiljima u školama.

Komentari (7)

Milan

19.11.2022. 10:48

Visok je prag tolerancije prema svim prestupnicima u drustvu, ne samo u skolama. Demokratski drzave nisu policijske kao sto su bile komunisticke vec mafijaske. Kaznavaju i primenjuju zakon tamo gde imaju interesa kao sto najveca demokratija SAD stiti ljudska prava. Tamo gde nemaju interesa ne vide ni najgrublja krsena ljudskih prava a tamo gde imaju interesa izreziraju beznacajna ili nepostojeca krsenja istih i daju im veliki prostor u svohim medijima kao sto je bilo sa Albancima 1998-1999 g. Umesto sudova koje su izricali presudu u ime naroda, demokratski rezimi stite i koriste prestupnike za kaznjavanje pre svega onih koji ih kritikuju i zbog drugih stvari kad ne mogu legalno da ih kazne po zakonu ( u ime naroda).

ša

19.11.2022. 11:05

Према важећим законима, родитељи и наставници имају онолико права, колико им деца дозволе.

EvGenije

19.11.2022. 14:34

Ne razumem ja ovu priču. Direktor kaže da je utvrđeno da je reč o drugom stepenu vršnjačkog nasilja, šta god to značilo, zbog čega te slučaj nisu prijavljivali. Još reče da kod nasilnika nije primećen nikakav vid nasilnog ponašanja(???) i da dečak nije fizički zlostavljan. Ako se ponašanje trojice četrnaestogodišnjaka i četiri devojčice koji hvataju za vrat dvanaestogodišnje dete, skidaju mu pantalone, teraju ga na ponižavajuće radnje i sprečavaju ga da izađe iz učionice da ne bi prijavio događaj ne smatra nasiljem i ne prijavljuje, onda ja ne razumem šta je nasilje, a pravnik sam već 40 godina. Koliko tup i neosetljiv moraš biti da bi se ovo smatralo šalom i da im je onda bila namera ako ne da ga zlostavljaju?