BRAK sa nasiljem nije nikakva "Božja volja". Svako ljudsko biće stvoreno je po ikoni Božjoj. To znači da volja Božja jeste da ljudi budu slobodni, da razvijaju svoje potencijale kao neponovljiva bića, kao i da se oslobađaju osećanja sramote u vezi sa tim.

Komentari (3)

Jelena

02.10.2022. 09:46

Najzad da neko iz Crkve progovori o tome da trpljenje nasilja u bilo kojoj zajednici nije ni zdravo ni dobro ni po Bogu. Zene misle da podnosenjem nasilja, uvreda, batina, ponizenja bolje sluze Bogu i da su podvižnici/e. I tako sve dok ne završe sa teskim telesnim ili psihičkim traumama.

bilja

02.10.2022. 10:11

Majke kid nas u Srbiji najcesce naprave svoje cerke zavisnima tako sto je iste gurnu u brak sa imucnim muskarcem. Bez skole, posla ili nemogucnosti da nadje dobro placeni posao bez skole postaju zavisne. Ovo stvara ekonomski pritisak i na porodicu mladozenje jer sada treba izdrzavati i jos jednu osobu. A ako dodju deca i vise usta. Ovo dovodi do sukoba unutar porodice izmedju clanova porodice.

revolution

02.10.2022. 10:38

Ja mislim da ste vi svi slepi kod ociju...roditelji svoju decu ne uce pokornosti i toleranciji jer to ne donosi novac u zivotu, vec ih uce da budu beskrupulozni, bezobrazni .....umesto da recenica glasi..ako vidis da neko zeli sukob ti se udalji ...roditelji uce decu...vrati istom merom....a to treba da bude poslednja opcija kad vise nema kud. Deca u skolama ne uce o porodicnim odnosima vec ih uce na ulici jer u kuci nema normalnih porodicnih odnosa...pricam iz sopstvenog iskustva..ja sam odrastao sa oba roditelja i imam tolaranciju koja nije beskonacna ali ton ne podizem za svaku sitnicu...supruga je iz porodice koja je bila disfunkcionalna i roditelji su se razveli...histerija krece od 7 i zavrsava se posle ponoci..uglavnom bez preke potrebe...nije ona majka bez ljubavi (naprotiv svu svoju ljubav je usmerila ka deci sto je takodje pogresno). Zapravo svako porodicno nasilje ima okidac koji zanemarujemo, bavimo se posledicama a ne uzrokom. Svojevremeno je baba od neke moje drugarice na vest da se ova razvodi izdominirala /Daro pije li on mnogo /Ne Nano /A tuce li te cesto /Kad bi me udario oci bi mu iskopala /A jesi sigurna da ces naci boljeg.