NAREDNIH DANA PRAVI VREMENSKI ROLERKOSTER: Meteorolog objavio prognozu - U jednom delu Srbije pljuskovi, u drugom sunčano i toplo

Novosti onlajn

28. 09. 2022. u 17:38

U CELOJ Srbiji danas i sutra očekuje se pravi vremenski rolerkoster, pred nama je smena oblaka, sunca i pljuskova.

НАРЕДНИХ ДАНА ПРАВИ ВРЕМЕНСКИ РОЛЕРКОСТЕР: Метеоролог објавио прогнозу - У једном делу Србије пљускови, у другом сунчано и топло

Foto: Tanjug/Vladimir Sporčić

U toku večeri, u noći između utorka i srede, do severa i zapada zemlje je stigao hladni front iz oblasti Alpa, uz skretanje jugozapadnog vetra na severozapadni, i u sredu na severu i na zapadu Srbije se očekuje svežije i promenljivo oblačno, ponegde sa kišom i pljuskovima, a na jugu i istoku biće sunčanije i toplo, uz jugozapadni vetar, najavio je meteorolog Đorđe Đurić.

Prema njegovim rečima maksimalna temperatura biće od 18°C na severozapadu do 26°C na jugoistoku Srbije, u Beogradu do 20°C. U toku dana vetar će i na severu Srbije biti u skretanju na jugoistočni.

- U četvrtak i petak biće pretežno sunčano i relativno toplo, povremeno uz umerenu oblačnost, samo se na severu Srbije ponegde očekuju pljusak sa grmljavinom. Duvaće umeren do jak jugozapadni vetar. Maksimalna temperatura u četvrtak od 23 do 27°C, u Beogradu do 25°C, a u petak od 24 do 28°C, u Beogradu do 27°C – kaže Đurić.

Foto: Tanjug/Vladimir Sporčić

Za vikend će Srbija biti pod snažnim ciklonskom aktivnošću, pa će doći do novog pogoršanja vremena sa kišom, pljuskovima i grmljavinom.

Prvog dana vikenda biće toplo, uz temperature preko 25°C, na istoku i jugoistoku Srbije i do 29°C, dok se u Vojvodini očekuje svežije, temperatura oko 20°C.

Drugog dana vikenda prodor hladnog fronta doneće i pad temperarure, pa se uz kišu i pljuskove sa grmljavinom očekuje da jugozaapdni vetar bude u skretanju na severozapadni.

Početkom sledeće sedmice svežije, uz maksimalne temperature koje neće prelaziti 20°C.

BONUS VIDEO: 

MARŠ UZ NIDžE U ČAST SRPSKIM JUNACIMA: Saša Bogdanović i Danijel Ninić do Kajmakčalana

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

NESVAKIDAŠNJE ISKUSTVO JEDNOG DOSTAVLJAČA: Ne znam da li da bacim one kese i klisnem niz stepenice, ili da stoički sačekam...