POJAVILA SE VEST DA JE UMRO RATKO MLADIĆ: Informaciju demantovao njegov sin: Živ je

S. J. - V. C. S.

15. 09. 2022. u 08:15

GENERAL Ratko Mladić je živ! Njegovo zdravstveno stanje je isto kao i prethodnog dana, nije ni bolje, a nije ni lošije.

ПОЈАВИЛА СЕ ВЕСТ ДА ЈЕ УМРО РАТКО МЛАДИЋ: Информацију демантовао његов син: Жив је

Foto AP

Ovo je za "Novosti" juče rekao Darko Mladić, pošto se na društvenim mrežama i pojednim portalima pojavila vest da je srpski general preminuo u zatvorskoj bolnici u Holandiji.

Kod njega je i juče u poseti bila supruga Bosa. Sa njim je u bolesničkoj sobi provela nekoliko sati. Kako smo ranije pisali, general nije dobro, toliko je slab da ne može da priča, već samo kratko odgovara sa "da" ili "ne". Većinu vremena spava.

Prema informacija koje je porodica dobila iz Haga, on ima upalu pluća, vodu u plućima i srce mu slabo radi. Darko Mladić nam kaže da je sada najvažnije da mu se spase život i da dobije odgovarajuću terapiju.

- Još čekamo odluku suda da li srpski lekari, kardiolog i pulmolog, mogu da ga posete i pregledaju. Zahtev smo poslali u ponedeljak i svakog dana se nadamo pozitivnom odgovoru. Oni su spremni odmah da krenu - kaže nam Darko.

Zasada nema najava, niti zahteva odbrane, da se Mladić pusti na lečenje u bolnicu u Beograd. Međutim, ako ga bude, Vlada Srbije neće morati da daje nove garancije za Mladićevo eventualno puštanje na privremenu slobodu radi lečenja, već su dovoljne one date u oktobru 2017. godine. Ovo je potvrđeno za "Novosti" u izvorima bliskim Vladi.

Dok je ministarka pravde bila Nela Kuburović, Vlada je garantovala da Mladić neće pobeći dok se bude nalazio na lečenju, a garancije su, kako je tadašnja ministarka objasnila, date na zahtev njegove porodice i branilaca, nakon što je Ministarstvo pravde pribavilo neophodna mišljenja. Porodica ih je tad prosledila Haškom tribunalu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

A SRBIJA?! Pitali Ruse Za koga ćete da navijate na EURO 2024? - ovako su odgovorili