PRVI protivpožarni helikopter "kamov" Ka-32, ruske proizvodnje, mogao bi da se već za koju nedelju nađe "na stanju" helikopterske eskadrile MUP Srbije.

Rajlovac

27.08.2022. 13:31

Bravo za vlast! Vidi se da vole Srbiju, mozda i najvise iz ovakvih poteza. Ako ih i kritikujem ponekad, neka to shvataju konstruktivno.

Rade

27.08.2022. 18:09

Ovaj helikopter je dobar za gašenje požara u gradovima ali ne i šumskih požara jer ima mali kapacitet za nošenje vode. Prava stvar je ogromni mi 26 nosivosti dvadeset tona. Izuzetno jeftin, povoljan i pouzdan helikopter. Ne znam zašto se nikada nije razmatrala njegova nabavka. Mi imamo zaista šarenu flotu letelica pa će biti pravi izazov to sve održavati i servisirati.

Nikola

06.10.2022. 15:49

@ Rade Ka-32 uopste nema malu nosivost za helikoptere, moze da nosi 4 tone uunutrasnjeg ili 5 tona spoljasnjeg tereta. Sto se Mi-26 tice, ta letelica uopste nije jeftina i pre svega je namenjena za vojne svrhe dok je Ka-32 namenjen za gasenje pozara. Mi smo oduvek imali sarenu flotu, i vojska i MUP, i odrzavanje nikada nije bio problem niti ce, jer sve dok postoji saradnja sa kompanijama koje proizvode letelice odrzavanje i servisiranje ne predstavlja nikakav problem. A i ne radi se o stotinama letelica pa da odrzavanje i servisiranje predstavlja problem.