VI STE NAŠ PONOS: Vučić čestitao medalje mladim matematičarima

Tanjug

19. 08. 2022. u 13:39

PREDSEDNIK Srbije Aleksandar Vučić uputio je danas čestitku učenicima Matematičke gimnazije u Beogradu koji su osvojili medalje na Međunarodnoj informatičkoj olimpijadi u Indoneziji.

ВИ СТЕ НАШ ПОНОС: Вучић честитао медаље младим математичарима

Foto: Instagram/buducnostsrbijeav

-Sve čestitke našim mladim matematičarima Jovanu Benginu, Mateji Vukeliću i Filipu Bojkoviću, koji su osvojili dve srebrne i jednu bronzanu medalju na Međunarodnoj informatičkoj olimpijadi u Indoneziji.

Vi ste naš ponos, budućnost i najlepše lice Srbije za koje se svakog dana borimo. Država će dati sve od sebe da vam omogući da se usavršavate i u svojoj zemlji ostanete, kako biste na najbolji način doprineli njenom napretku, navodi se u čestitki Vučića, saopštila je pres služba predsednika.

Četvoročlana ekipa Srbije osvojila je dve srebrne i jednu bronzanu medalju na Međunarodna informatičkoj olimpijadi (International Olympiad in Informatics - IOI) u Indoneziji, saopštilo je Društvo matematičara Srbije.

Na olimpijadi, održanoj od 7. do 15. avgusta, učestvovalo je 349 takmičara iz 88 zemalja.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

ALKARAZ NAVUKAO GNEV SRBIJE NA SEBE: Španac je pokrenuo lavinu koju ne može da zaustavi! Đoković ima navijače koji neće ćutati na nepravdu

ALKARAZ NAVUKAO GNEV SRBIJE NA SEBE: Španac je pokrenuo lavinu koju ne može da zaustavi! Đoković ima navijače koji neće ćutati na nepravdu

NAKON što je Novak Đoković uz mnogo političkih upliva i zakulisanih radnji svrgnut sa mesta broj jedan ATP liste, na njeno čelo zasela su dva španska tenisera - Karlos Alkaraz i Rafael Nadal. Mlađi od njihov dvojice, popularni Karlitos želeo je da tim povodom pošalje poruku svom sunarodniku, a sudeći po lavini koju je pokrenuo zažalio je zbog toga.

04. 10. 2022. u 17:08

Komentari (0)

ČUDO NA ZLATIBORU Zgrada uspešno prkosi gravitaciji: Širi toranj u Pizi (FOTO)