"VIŠE NOVOROĐENČADI DOKAZ DA GRAĐANI VERUJU U PROSPERITET SRBIJE" Brnabić: Vučić se za to bori u Briselu

Novosti online

18. 08. 2022. u 11:29

PREDSEDNICA Vlade Republike Srbije Ana Brnabić izjavila je jutros da podatak da smo u prvih 6 meseci ove godine imali 1,8% više rođenih beba nego u istom periodu prošle godine, govori o tome da građani veruju u svetlu budućnost Srbije.

ВИШЕ НОВОРОЂЕНЧАДИ ДОКАЗ ДА ГРАЂАНИ ВЕРУЈУ У ПРОСПЕРИТЕТ СРБИЈЕ Брнабић: Вучић се за то бори у Бриселу

Foto: Tanjug

Ona je gostujući u jutarnjem programu telezvizije Prva istakla da podatak koji je izneo predsednik Aleksandar Vučić da je za prvih 6 meseci ove godine rođena 521 beba više nego u istom periodu prošle godine, dokaz da se Srbija menja.

- To je zaista smisao našeg posla i cilj svih ciljeva, jer sve reforme i uspesi koje Srbija postiže bili bi uzaludni ukoliko ne bismo imali kome to da ostavimo. Želim da naglasim da je praktično to ono za šta se Aleksandar Vučić bori u Briselu danas – bori se za mir, za budućnost i za nastavak napretka Srbije - istakla je Brnabić.

Ona je istakla da je tek 2019. godine, nakon 15 godina, stopa ukupnog fertiliteta u Srbiji prešla koeficijent od 1,5%. Za prostu reprodukciju neophodno je da taj koeficijent bude 2,1 %, ali prema rečima premijerke, država se nada da će se ovaj trend nastaviti i da ćemo u budućnosti preći i taj koeficijent.

- Zbog ovakvih pozitivnih trendova mi moramo da sačuvamo mir i stabilnost, jer je to uslov svih uslova za dalji napredak Srbije. Zato prethodnih dana govorim da je pred predsednikom Aleksandrom Vučićem u Briselu izuzetno odgovoran i težak zadatak, a to je očuvanje mira, koje će obezbediti i više novorođene dece, i veće plate, penzije, nove investicije - rekla je Brnabić.

Predsednica Vlade je istakla da je sastanak predsednika Vučića sa generalnim sekretarom NATO-a Stoltenberga bio jako konstruktivan i produktivan. Istakla je da veruje da Nato može da obezbedi mir na Kosovu i Metohiji, ali da niko normalan ne želi da do toga dođe i da veruje da će predsednik Vučić uspeti da se izbori za mir u Briselu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (2)

POSLEDNJI LOVAC NA NACISTE PROTIV REZOLUCIJE O SREBRENICI: Nije bilo genocida, ovo bi umanjilo značaj tog termina