OPET NAM DOLAZI SAHARSKI PESAK: Meteorolog najavio velike vrućine za četvrtak i petak, za vikend osveženje

Novosti online

17. 08. 2022. u 13:36

U ČETVRTAK i petak, 18. i 19. avgusta, kraći, ali veoma izraženi toplotni talas sa maksimalnim temperaturama u većini mesta od 35 do 40 stepeni Celzijusa, kaže meteorolog Ivan Ristić, koji između ostalog navodi da će s toplotnim talasom, koj će prestati u petak dolaskom padavina, doći i pojava koja nas sve nervira.

ОПЕТ НАМ ДОЛАЗИ САХАРСКИ ПЕСАК: Метеоролог најавио велике врућине за четвртак и петак, за викенд освежење

Foto: Tanjug/Novosti

- Sa jakim jugozapadnim strujanjem, pored vrelog afričkog vazduha nad našu zemlju sa oblacima u petak popodne doći će i saharski pesak, pljuskovi kiše sa gradom, grmljavinom i pojačanim vetrom.

- Treba napomenuti da posle veoma visokih temperatura može doći do jakih lokalnih nepogoda, što može da nanese štetu kako usevima tako i ljudima. To je ujedno i kraj toplotnog talasa i početak promenljivog i osetno svežijeg perioda narednih dana - rekao je on.

Dakle, ukoliko ste planirali da operete svoj automobil, nemojte to činiti do vikenda jer će vam "prljava kiša" sve upropastiti.

Inače, RHMZ izdao je upozorenje na visoke temperature.

- Do petka na području Srbije veoma toplo. Maksimalna temperatura danas od 32 do 35, sutra od 34 do 37, a u petak na jugu i istoku Srbije lokalno i do 39 stepeni. Na području Beograda najviša temperatura danas oko 34, sutra najtoplije oko 37, a u petak do 35 stepeni - upozorava RHMZ.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

KOJA JE CENA SLOMLJENOG DEČJEG SRCA? Kako su Hrvati, Bugari i Slovenci rasplakali mališane iz Srbije