VREMENSKA PROGNOZA ZA PETAK, 29. JUL: Vrelo još danas, za vikend sledi promena vremena

Novosti online

29. 07. 2022. u 01:42

REPUBLIČKI hidrometeorološki zavod dao je najnoviju prognozu za narednih sedam dana.

ВРЕМЕНСКА ПРОГНОЗА ЗА ПЕТАК, 29. ЈУЛ: Врело још данас, за викенд следи промена времена

Foto: Tanjug

Najtopliji je dan pred promenu vremena i tako će biti sutra, a osveženje će stići u subotu. Dok oblaci ne stignu, biće sunčano i još toplije. Vazduh sa Mediterana podići će živu za oko pet stepeni.

PROGNOZA ZA SRBIJU

Pretežno sunčano i veoma toplo. U planinskim predelima južne i istočne Srbije uz lokalni razvoj oblačnosti moguća je retka pojava kiše ili pljuska sa grmljavinom. Vetar slab i umeren, istočni i jugoistočni. Jutarnja temperatura od 17 do 23, najviša dnevna od 33 do 36 stepeni. Upozorenja: Tmax ≥ 35 stepeni, verovatnoća 95%.

VREME U BEOGRADU

U glavnom gradu Srbije biće šest stepeni više nego juče, a živa u termometru popeće se do 35 podeoka na Celzijusovoj skali. RHMZ je izdao narandžasti meteoalarm za Beograd zbog visokih temperatura. Duvaće jugoistočni vetar sa udarima do 26 km/č. UV indeks zračenja i dalje visok – 8.

PROGNOZA ZA VIKEND I PRVI RADNI DAN

SUBOTA 30. 7. 2022: Naoblačenje i osveženje sa kišom, pljuskovima i grmljavinom sa severa i zapada, tokom dana će se proširiti i na ostale krajeve naše zemlje. Lokalno se očekuju i kratkotrajne vremenske nepogode: obilni pljuskovi sa grmljavinom, grad, jak i olujni zapadni i severozapadni vetar. Vetar pre podne slab promenljiv, u košavskom području umeren i jak jugoistočni, od sredine dana u pojačanju i skretanju na zapadni i severozapadni pravac. Jutarnja temperatura od 17 do 25, najviša dnevna od 30 na severu do 36 stepeni na jugu i istoku. Upozorenja: Tmax ≥ 35 stepeni, verovatnoća 90%. Lokalna pojava grmljavina sa gradom, verovatnoća 90%. Količina padavina ≥ 20 l/m² u periodu do 3h, verovatnoća 95%.

NEDELjA 31. 7. 2022: Pretežno sunčano i svežije uz umeren razvoj dnevne oblačnosti, a samo se još ujutru i pre podne u brdsko planinskim predelima očekuje lokalna pojava kiše i kratkotrajnog pljuska s grmljavinom. Vetar slab i umeren, na istoku i jak, severozapadni. Jutarnja temperatura od 16 do 19, najviša dnevna od 26 do 29 stepeni. Upozorenja: Lokalna pojava grmljavina, verovatnoća 70%.

PONEDELjAK 1. 8. 2022: Pretežno sunčano i malo toplije. Vetar slab i umeren, severozapadni. Jutarnja temperatura od 14 do 18, najviša dnevna od 26 do 29 stepeni.

PROGNOZA VREMENA ZA NAREDNIH PET DANA (od 2. 8. 2022. do 6. 8. 2022)

Pretežno sunčano i postepeno toplije.

(RTS)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri