ZARAŽENO JOŠ 195 OSOBA: Ovo je najnoviji korona presek

Novosti online

11. 06. 2022. u 16:54

KORONA virus je u poslednja 24 sata potvrđen kod 195 osoba, a istovremeno je od posledica ove bolesti preminula jedna osoba, pokazuje najnoviji korona presek.

ЗАРАЖЕНО ЈОШ 195 ОСОБА: Ово је најновији корона пресек

Foto: V.N.

Testirano je 4.637 osoba.

Na respiratoru je osam pacijenata.

Posao za sto mladih lekara

Još 100 najboljih diplomaca medicinskih fakulteta do kraja ovog meseca dobiće posao u zdravstvenim ustanovama u Srbiji.

To je potvrđeno "Novostima" u resornom ministarstvu dan nakon što je Vlada Srbije donela zaključak o saglasnosti da Ministarstvo zdravlja preduzme sve mere iz svoje nadležnosti s ciljem zapošljavanja najboljih 100 diplomaca medicinskih fakulteta u zdravstvenim ustanovama u zemlji. I u ovom krugu podmlađivanja zdravstvenog kadra posao će dobiti i medicinske sestre i tehničari. Kako otkrivaju u Ministarstvu zdravlja - radne knjižice se spremaju za njih 200.

Ovakvi koraci ka sprečavanju odlaska mladih lekara iz zemlje, kako je saopšteno iz Vlade Srbije, istovremeno doprinose daljem razvoju srpske medicine. Vlada navodi da na ovaj način podržava najuspešnije studente koji su svojim radom, znanjem i trudom postigli izuzetne naučne i akademske rezultate i omogućava im da nastave usavršavanje u oblastima medicine u okviru državnog sistema zdravstvene zaštite.

BONUS VIDEO - KIŠA LILA KAO IZ KABLA: Jako nevreme u Trsteniku, voda ušla u kuće

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

VUČIĆ RASTURIO LAŽI LAŽNE DRŽAVE U NJUJORKU: Istina o Kosovu i Metohiji odzvanjala salom - Priština stvara nepodnošljive uslove za život Srba