ZA USKRS I PRVI MAJ 55.167 PREKRŠAJA: Objavljeni rezultati pojačane kontrole saobraćaja za praznike

Novosti onlajn

04. 05. 2022. u 14:05

PRIPADNICI Ministarstva unutrašnjih poslova, Uprave saobraćajne policije, tokom vaskršnjih i prvomajskih praznika sproveli su akciju pojačane kontrole učesnika u saobraćaju i otkrili ukupno 55.167 prekršaja, od kojih je 28.160 prekršaja prekoračenja brzine.

ЗА УСКРС И ПРВИ МАЈ 55.167 ПРЕКРШАЈА: Објављени резултати појачане контроле саобраћаја за празнике

Foto: MUP

Tokom trajanja akcije presretači su sankcionisali 13 vozača koji su upravljali vozilom brzinom većom od 210 kilometara na čas, a protiv četiri vozača podnete su prekršajne prijave zbog nasilničke vožnje. Tridesetsedmogodišnji vozač BMV-a isključen je iz saobraćaja jer je na auto-putu Miloš Veliki upravljao vozilom brzinom od čak 252,8 km/č.

Kada je reč o vožnji pod dejstvom alkohola, iz saobraćaja je isključeno 2.608 vozača, od čega je čak 526 zadržano na trežnjenju u službenim prostorijama jer su upravljali vozilom sa više od 1,20 promila alkohola u organizmu. Saobraćajna policija je u Čoki iz saobraćaja isključila tridesetčetvorogodišnjeg vozača koji je upravljao mopedom sa 3,59 promila alkohola u organizmu, dok je u Požegi iz saobraćaja isključen četrdesetšestogodišnji vozač koji je upravljao putničkim vozilom sa 3,47 promila. U službenim prostorijama policije zadržano je i 96 vozača koji su upravljali vozilom pod dejstvom psihoaktivnih supstanci.

Zbog nekorišćenja pojasa sankcionisano je 8.757 vozača, odnosno putnika u vozilu, a zbog nepropisnog prevoženja dece u vozilu sankcionisano je 195 vozača.

Pored navedenih prekršaja, 2.468 vozača sankcionisano je zbog nepropisnog korišćenja mobilnog telefona, 555 vozača zbog nepropisnog preticanja i 11.903 vozača zbog raznih drugih prekršaja.

Tokom akcije kontrolisani su i vozači motocikla i mopeda i otkriven je 401 prekršaj koji su učinili vozači ovih vrsta vozila.

Apelujemo na vozače da se pridržavaju saobraćajnih propisa, da ne upravljaju vozilima ukoliko su konzumirali alkohol i da brzinu prilagode uslovima puta kako bi sačuvali svoje i živote drugih učesnika u saobraćaju.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

NAGLE PROMENE OSIM BILJAKA POREMETILE I LJUDE: Od vremena sam i psihički uzdrmana i nije lepo uopšte...