TITO JE VOLEO JOVANKU, A SOFIJA LOREN NJEGA? Susret Broza i italijanske dive o kom se malo zna (FOTO)

Novosti online

24. 04. 2022. u 20:49

BIVŠI predsednik SFRJ Josip Broz Tito važio je za jednog od najuticajnih ličnosti jednog perioda.

ТИТО ЈЕ ВОЛЕО ЈОВАНКУ, А СОФИЈА ЛОРЕН ЊЕГА? Сусрет Броза и италијанске диве о ком се мало зна (ФОТО)

Tito i Sofija Loren / Foto: Stevan Kragujević

Mnoge slavne ličnosti iz različitih sfera umetnosti želele su da budu deo njegovog društva, deo njegove pažnje. Tako je i italijanska glumica Sofija Loren bila deo njegove priče, a neki čak tvrde i da je imala aferu sa Titom.

Nenad Vuković, koji je pre nekoliko godina otkupio Titove vinograde, podelio je jednom prilikom za domaće medije priču o susretu između Tita i Sofije Loren,

- Čuo sam razne priče, ali činjenica je ta da je Tito ugostio Sofiju Loren ovde u Grockoj. On je bio veliki zavodnik i hedonista. Jovanka je bila ljubomorna kada je Sofija dolazila iz Italije u Srbiju kod druga Tita. Postoje zapisi o njenim posetama i tu stoji i da je volela piletinu i bajadere, a Tito je bio poznat kao ljubitelj grožđa - rekao je Vuković.

Njegove reči potvrdio je i Dragan O, koji je svojevremeno služio Titu.

- Tada sam bio mlad. Bila je velika čast raditi za predsednika. Sećam se kada je dolazila Sofija. Ona je bila zaljubljena u njega. Bila je prelepa, svi su se okretali za njom. On je voleo Jovanku, a Sofija njega. Tačno je to što je gospodin Vuković rekao da je Jovanka bila ljubomorna na glumicu. Sofija je na Titove manifestacije dolazila javno, a tajno, kada, vi procenite sami - rekao je Dragan.

Nada Budisavljević, sestra Jovanke Broz, drugačije je videla odnos Tita i Sofije - on je više bio prijateljski nego ljubavni. Navodno je glumica provela 15 dana na Brionima, dok su u rezidenciji boravili i Josip i Jovanka Broz, a u vilu "Jadranka" stigla je sa svojim jednoipogodišnjim sinom i švajcarskom dadiljom. Redovno se čula sa suprugom i bila vrlo posvećena nezi svog tela, čak i na odmoru.

Foto arhiva

- Svakog dana je telefonirala Karlu Pontiju. Kosu je prala destiliovanom vodom i stavljala je maslinovo ulje kao pakovanje. I ta njena kosa je bila veličanstvena. A kada bi je slikali uvek je okretala profil koji je bio lepši. To su te male tajne velikih majstora kuhinje. Sofija Loren je jako volela da kuva - prisetila se Nada Budisavljević.

Ona je otkrila da je Sofija pravila testeninu s paradajzom, dok je Tito za glumicu mesio zagorske štrukle s jabukama.

- Lično je razvijao testo na tom stolu, motao. Uživao je u tome. Ne znam baš da li je tačno znao koliko baš čega tu ide ili mu je kuvar u tome pomagao, ali je sam sve to mesio i pekao - ispričala je Jovankina sestra.

BONUS VIDEO - NIJE SAMO MODNI DETALj: Mnogi poznati i uticajni ljudi su verovali u magičnu moć prstenja

(Kurir)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (5)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna