IMALA SAM VELIKU TREMU PRED SUSRET SA TITOM: Ispovest Milice Lukić, jedne od prvih jugoslovenskih stjuardesa (VIDEO)

Novosti online

09. 03. 2022. u 23:59

AUTOBIOGRAFILA „Zapisi s letenja" prati mladu Milicu Lukić, od početka šezdesetih godina prošlog veka, kada je jedne letnje večeri, prolazeći pored poslovnice JAT-a na tadašnjem Bulevaru revolucije, pomislila - kakav je posao i život stjuardesa.

ИМАЛА САМ ВЕЛИКУ ТРЕМУ ПРЕД СУСРЕТ СА ТИТОМ: Исповест Милице Лукић, једне од првих југословенских стјуардеса (ВИДЕО)

Printskrin

Milica je bila među prvim damama koje su radile kao stjuardese u Jugoslaviji, a letela je i kada je u avionu među putnicima bio i Tito. Gostujući u Beogradskoj hronici, Milica Lukić je rekla da smatra da se posao stjuardese, koji je zahtevan i ozbiljan - ne ceni dovoljno.

Milica je kao stjuardesa radila neprekidno 30 godina. Promenila je sedam uniformi i bila deo posade nekoliko tipova aviona. Romansirana autobiografija Zapisi sa letenja je dopunjeno izdanje knjige koju je napisala pre 20 godina.

- Osetila sam da nisam sve rekla, i onda sam , u vreme korone, kada drugi nisu znali šta će od sebe, sedela i pisala - rekla je Lukićeva i dodala da „ništa nije prećutala".

Kaže da se, tek kada je prestala njena karijera, pitala - kako je mogla to da radi. Za Josip Broza Tita, sa kojim je često letela, kratko je rekla da je bio - jednostavan čovek i da je imao uobičajenu komunikaciju, te da zbog toga, uopšte nije imala tremu kada je sa predsednikom Jugoslavije razgovarala. Za uspešnu stjuardesu, kaže, najvažnija je veština komunikacije, ali i brzo i ispravno reagovanje u određenim situacijama. 

Njen poslednji let bio je na relaciji Los Anđeles - Čikago- Beograd.

- Ja sam mislila da ću teško preživeti taj poslednji službeni let. Otišla sam, niko nije znao. A svako ko bude pročitao ovu knjigu promeniće mišljenje o stjuardesama, kada vidi šta te devojke doživljavaju - i lepo i loše - ispričala je Lukićeva.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ISPOVEST RODITELJA UBIJENE ANGELINE AĆIMOVIĆ: Godinu dana od masakra u Ribnikaru (VIDEO)