ODRŽIVOST U SVIM SFERAMA POSLOVANJA: AstraZeneca primer kompanije koja brine o ekologiji

Promo

22. 04. 2022. u 16:00

ODRŽIVI razvoj predstavlja osnovu poslovanja mnogih uspešnih, društveno-odgovornih kompanija koje žele da doprinesu boljoj sadašnjosti kao i sigurnoj i bezbednoj budućnosti.

ОДРЖИВОСТ У СВИМ СФЕРАМА ПОСЛОВАЊА: AstraZeneca пример компаније која брине о екологији

Foto: Promo

Zbog velikog uticaja na zajednice u kojima posluju, kompanije su sve češće pokretači pozitivnih promena koje nas vode ka održivom društvu, a jedna od njih je i AstraZeneca. S obzirom da zdravlje predstavlja srž poslovanja ove kompanije, ona igra svoju ulogu u suočavanju sa najvećim izazovima našeg vremena, od klimatskih promena do pristupa zdravstvenoj zaštiti i prevenciji bolesti.

Foto: Promo

Pokretanjem programa “Ambition Zero Carbon”, AstraZeneca je odlučna u oporavku naše planete, tako što planira da do 2025. godine, u okviru svoje proizvodnje i poslovanja, svede emisiju ugljen-dioksida na nulu, a do 2030. ukloni više ugljen-dioksida nego što ga oslobodi u atmosferu. Dekarbonizacija zdravstva je njena misija baš kao i unapređenje respiratornog zdravlja svakog pojedinca na našoj planeti, čije zdravlje je ugroženo velikom zagađenošću vazduha.

Ulaganje u hibridna vozila je još jedan od benefita ove kompanije, te jednu trećinu ukupne flote vozila u Srbiji već čine “zelena” vozila.

Foto: Promo

Pored partnerstava koja pokreću dekarbonizaciju, već više od jedne decenije, kroz Program zdravlja mladih (Young Health Programme), kompanija pomaže mladim ljudima da preuzmu kontrolu nad svojim zdravljem. Kao deo ovog programa, ona podržava inicijativu koja povezuje vodeće kompanije sa dinamičnim mladim ljudima koji preduzimaju značajne akcije za postizanje ciljeva održivog razvoja Ujedinjenih Nacija.

Foto: Promo

Kompanija AstraZeneca ponosna je što daje podršku radu pobednicima koji su predvodili inspirativne inovacije za smanjenje zagađenja vazduha u Indiji i Mongoliji, povodom Svetskog dana zdravlja. Oni će biti nagrađeni finansijskim grantovima, kao i stipendijom One Young World Summit ali i mentorstvom u okviru kompanije AstraZeneca.

Prepoznajući međusobnu povezanost između zaštite životne sredine i zdravlja, a u saradnji sa partnerima šitom sveta, AstraZeneca nastoji da pronađe održiva rešenja i poboljša zdravlje svojih pacijenata. Obezbeđivanjem principa održivosti u svim segmentima rada, od laboratorije do pacijenta, pomaže jačanju sistema zdravstvene zaštite i koristi svoj globalni status da pozitivno utiče na društvo i životnu sredinu, čime se omogućuje bolja budućnost za sve ljude.

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!