BOMBARDOVAN VOZ PUN PUTNIKA: Obeležena godišnjica NATO zločina u Grdeličkoj klisuri (FOTO)

I. M.

12. 04. 2022. u 16:26

NA današnji dan pre 23 godine avioni NATO alijanse bombardovali su međunarodni putnički voz 393, na relaciji Beograd – Niš – Skoplje, dok je prelazio preko Bistričkog mosta na ulazu u Grdeličku klisuru.

БОМБАРДОВАН ВОЗ ПУН ПУТНИКА: Обележена годишњица НАТО злочина у Грделичкој клисури (ФОТО)

foto: I.Mitić

Posle ovog zločina NATO alijanse identifikovano je 15 žrtava, mnoga tela nikada nisu pronađena, a povređeno je više od 50 ljudi. Voz je pogođen sa dva projektila, dok su još dve rakete pale na obližnji drumski most na Koridoru 10.

U trenutku kada je prvi projektil pogodio voz lokomotiva i prvi vagon, koji su tek prešli most, odbačeni su daleko od mesta stradanja. Prvi projektil pogodio je početak drugog vagona, a drugi je spržio treći i zalepio za šine četvrti vagon.

I ove godine porodice stradalih, predstavnici srpske železnice, čelnici leskovačke lokalne samouprave i brojni građani okupili su se kraj spomen obeležja, pored Južne Morave, kako bi odali poštu nevinim žrtvama NATO alijanse i podsetili na jedan od najtragičnijih događaja tokom agresije ovog vojnog pakta na našu zemlju koji su nazvali "kolateralnom štetom".

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NIKOLA JOKIĆ GLEDA I NE VERUJE! Evo šta su 142 NBA igrača uradila zbog njega