ZAHAROVA OBJASNILA ŠVAJCARCU: Sve je počelo bombardovanjem Jugoslavije

Novosti online

11. 04. 2022. u 21:27

PORTPAROL Ministarstva spoljnih poslova Rusije Marija Zaharova, podsetila je predsednika Švajcarske Konfederacije Ignacija Kasisa da je podrivanje temelja epohe nakon Drugog svetskog rata inicirano bombardovanjem i raketiranjem mirnih jugoslovenskih gradova 1999. godine od strane NATO bloka.

ЗАХАРОВА ОБЈАСНИЛА ШВАЈЦАРЦУ: Све је почело бомбардовањем Југославије

Foto: Jutjub/Ruptly/Depositphotos

Prema rečima Zaharove, ruska strana u poslednje vreme beleži izjave švajcarskih vlasti u vezi sa događajima u Ukrajini, koje Moskvu navode na osnovana pitanja. Konkretno, prema rečima portparola, predsednik Konfederacije, koji je istovremeno i na čelu Federalnog departmana spoljnih poslova, Ignacijo Kasis je u intervjuu luksemburškom izdanju „Le Kotidjen“, 7. aprila „glasno objavio“ o propadanju „epohe koja je počela krajem Drugog svetskog rata, a tokom koje nijedna suverena i demokratska zemlja na kontinentu nije bila napadnuta“.

- Želeli bismo da podsetimo šefa švajcarske države da je podrivanje temelja posleratne epohe, kao i slom sistema međunarodnog prava inicirao NATO blok bombardovanjem i raketiranjem mirnih jugoslovenskih gradova 1999. godine. Takva zaboravnost i svojevoljna interpretacija istorijskih činjenica u korist političke situacije apsolutno su neprihvatljive - navodi se u komentaru Zaharove, objavljenom na portalu ruskog ministarstva.

Zaharova je ranije komentarišući poziv američkog predsednika Džozefa Bajdena da se organizuje tribunal za Ukrajinu, savetovala Vašington da prvo počne sa suđenjima o Jugoslaviji i Iraku.

(Sputnjik)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (5)

RUSI U ŠOKU: Evakuisali 1.500 takmičara iz Krokusa, nijedan nije stradao od terorista, a sad se bune: Što nas niste spasili ranije? (VIDEO)