NASTAVNIK UDARIO ĐAKA? Postupak zbog nasilničkog ponašanja u smederevskoj školi

J. ILIĆ

04. 04. 2022. u 22:29

ZBOG nasilja na času prošle nedelje u jednom odeljenju osmog razreda OŠ "Branislav Nušić" u Smederevu, kada je nastavnik udario đaka, Osnovno javno tužilaštvo u Smederevu pokrenulo je postupak kojim pedagoga tereti za nasilničko ponašanje.

НАСТАВНИК УДАРИО ЂАКА? Поступак због насилничког понашања у смедеревској школи

Foto OŠ "Branislav Nušić" u Smederevu

Na snimku koji je osvanuo na društvenim mrežama vidi se kako nastavnik fizičkog na času prilazi učeniku, vuče ga za nadlakticu, izvlači iz klupe i udara u potiljak.Učionica je bila puna đaka, a jedan je snimio događaj, a snimak se pojavio na društvenim mrežama.

- Videli smo snimak i odmah sproveli istragu - kaže za "Novosti" osnovni javni tužilac Marija Galjak Nikolić. - Obavljeni su razgovori sa direktorom škole, nastavnikom i učenikom sa snimka, svedocima i đakom koji je snimak napravio. Naloženo je policiji da se protiv nastavnika podnese krivična prijava za nasilničko ponašanje.

Kako saznajemo, nastavnik je u tužilaštvu ispričao da ga je učenik vređao i nazivao pogrdnim imenima pre nego što je fizički nasrnuo na njega. Učenik to negira i tvrdi da je sve vreme pričao sa drugom iz klupe.

BOLOVANjE, PA SUSPENZIJA

DIREKTOR OŠ "Branislav Nušić" izjavio je da je nastavnik na bolovanju, kao i da je donet akt o disciplinskom postupku i suspenziji, ali će procedura moći da se sprovede tek kada se on vrati sa bolovanja.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna