SRAMAN OGLAS SE ŠIRI ZRENJANINOM: Osobe "azijatskog porekla" dele flajere i maloletnicama

Novosti online

30. 03. 2022. u 20:22

ZRENjANINOM ovih dana nekoliko osoba azijatskog porekla prilazi tinejdžerkama, uglavnom učenicama Zrenjaninske gimnazije, Ekonomske i Muzičke škole koje se najčešče nalaze na velikom odmoru, i daje im papir na kom piše da im nude "posao".

СРАМАН ОГЛАС СЕ ШИРИ ЗРЕЊАНИНОМ: Особе азијатског порекла деле флајере и малолетницама

Foto: N. Skenderija/Depositphotos/Ilustracija

Oglas je napisan nevešto, uz pravopisne i gramatičke greške, a devojkama nudi "laku zaradu sa kojom će moći sebi da kupe mercedes, brendirane tašne, dijamante...".

U tekstu se ne navodi koji je konkretno posao u pitanju, ali sve navedeno može da implicira da je u pitanju podvođenje mladih devojaka.

- Njih dvojica, trojica u grupi, sa zaštitnim maskama na licu, samo su se niotkuda pojavili i doturili svakoj od nas papir i bukvalno su pobegli. Nismo imale pojma o čemu se radi dok nismo pročitale šta piše na papiru. Njih je teško raspoznati sa tim maskama na licu, jasno je samo da su azijatskog porekla - rekla je jedna od devojaka.

Druga je dodala: "Znamo da sigurno nismo jedine koje su dobile ovaj papir, dosta devojaka nam je reklo da su i njima prilazili sa istom namerom".

Roditelj jedne od tinejdžerki odlučio je da prijavi slučaj policiji.

- Policija je juče odmah po prijavi oca da je dan ranije njegovoj šesnaestogodišnjoj ćerki i njenoj drugarici prišla osoba azijskog porekla i dala im letak sa neprikladnom sadržinom u kome se nudi novac za brzu i laku zaradu, obavestila Osnovno javno tužilaštvo, po čijem nalogu preduzima intenzivne mere na rasvetljavanju svih okolnosti - navodi se u saopštenju PU Zrenjanin.

Dok slučaj ne bude rasvetljen, izuzetno je važno da roditelji razgovaraju sa svojom decom i da, ukoliko od njih čuju za ovakvu vrstu oglasa, prijave policiji.

(RTV Santos)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (4)

UKRAJINA POVLAČI RADIKALNI POTEZ: Ovo mnogi nisu očekivali, čak su i Rusi zbunjeni pred Olimpijske igre Pariz 2024