VIŠE OD 50 KAMIONA IZAŠLO IZ UKRAJINE Momirović: "Svi su uspeli da se izvuku, imamo još jednog - situacija je jako komplikovana"

Novosti online

08. 03. 2022. u 14:32

MINISTAR građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Tomislav Momirović izjavio je danas da je više od 50 srpskih kamiondžija izazšlo iz Ukrajine, a da je ostao samo jedan koji je blokiran severno od Kijeva u ratom zahvaćenom području.

ВИШЕ ОД 50 КАМИОНА ИЗАШЛО ИЗ УКРАЈИНЕ Момировић: Сви су успели да се извуку, имамо још једног - ситуација је јако компликована

Foto: Prinscreen/Pink

-Svi su uspeli da se izvuku, imamo još jednog koji je blokiran severno od Kijeva u području gde se vode brobe. Trudimo se da ga izvučemo, situacija je komplikovana ne može da se izvuče iz tog regiona", rekao je ministar Momirović.


Momirović je dodao da će nadležni biti u kontaktu sa tim vozačem kako bi ga izvukli, iako su, kaže, mogućnosti države da to učini jako male.
Kaže i da su svi vozači, sem dvojice, uspeli da se izvuku iz Ukrajine sa robom, a da su ta dvojica ugrožena i da su morala da napuste kamione i robu i da tako pređu u Poljsku.

Ministarstvo radi na tome da im se vrate i roba i kamioni, dodao je.
-Uložili smo mnogo energije da im pomognemo i kontaktirali smo sa predstavnicima Ministarstva spoljnih poslova i PKS i ambasadom Ukrajine u Beogradu i njihovim carinskim službama koji su nam dali veliku podršku- naveo je ministar.

BONUS VIDEO: UNIŠTENO POSTROJENjE TENKOVA U HARKOVU: Snimak načinjene štete

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna