NIJE IZDRŽALA U DUGOJ BORBI: Otkriven uzrok smrti karatistkinje Snežane Pantić

Novosti online

10. 02. 2022. u 16:41

LEGENDARNA srpska karatistkinja Snežana Pantić preminula je u 44. godini.

НИЈЕ ИЗДРЖАЛА У ДУГОЈ БОРБИ: Откривен узрок смрти каратисткиње Снежане Пантић

FOTO: Nebojša Paraušić

Snežana se borila sa kancerom. Šest godina je uz pomoć supruga Đorđa i maloletne ćerke Manje pokušavala da pobedi opaku bolest, ali nije uspela.

Snežani Pantić prvo je otkriven rak dojke, ali se na nesreću on kasnije proširio.

Karatiskinja je bila veliki borac i plenila je pozitivnom energijom.

Snežana Pantić, rođena 18. juna 1978, u bogatoj karijeri je postala i prvakinja Evrope (2006), a do povlačenja je u svoju sportsku riznicu donela više od 30 titula i preko 100 medalja.

Do udaje za tadašnjeg golmana Partizana Đorđa Pantića, ova Zrenjaninka se proslavila pod devojačkim prezimenom. Snežana Perić harala je svetskim karateom.

Zapravo, postala je 2002. u Madridu najmlađa svetska šampionka u karateu. Imala je nepune 24 godine kada je došla do zlata u apsolutnoj kategoriji.

Po završetku karijere ostala je verna sportu u kom se proslavila i koji je u Srbiji proslavila, pa je pozvana od strane Svetske karate federacije da postane član njene sportske komisije.

Sa Đorđem Pantićem u bračne vode je uplovila 2006. godine, a njih dvoje su 2007. godine dobili ćerku Manju.

BONUS VIDEO: Ne odustajte od svojih snova, poruka olimpijske šampionke u karateu, Jovane Preković

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

MNOGI ĆE SE IZNENADITI: Kako se NJegoš zapravo zvao? Oslovljavali su ga sa Petar i Rade, ali je njegovo kršteno ime bilo drugačije

MNOGI ĆE SE IZNENADITI: Kako se NJegoš zapravo zvao? Oslovljavali su ga sa Petar i Rade, ali je njegovo kršteno ime bilo drugačije

VLADIKA PETAR II Petrović NJegoš bio je i ostao upamćen kao vrlo harizmatična ličnost, markantni vladar, ali i duboko prosvetljena misaona figura o čemu svedoče njegova znamenita književna dela. Iako su u usmenoj tradiciji i pisanoj istoriji njegov lik i delo opšte poznati, neki bitni detalji iz njegovog života slabo su poznati.

08. 12. 2022. u 18:51

Komentari (2)

VLADA SRBIJE POMAŽE GRAĐANIMA: Evo ko će imati pravo na manje račune za struju