ČESTITKA IZ PORTE MILUTINOVE GRAČANICE: Petar Petković za Božić na Kosovu i Metohiji (FOTO)

Novosti onlajn

07. 01. 2022. u 12:20

DIREKTOR Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković prisustvovao je na Božić liturgiji u manastiru Gračanica koju je služio vladika raško-prizrenski i kosovsko-metohijski Teodosije.

ЧЕСТИТКА ИЗ ПОРТЕ МИЛУТИНОВЕ ГРАЧАНИЦЕ: Петар Петковић за Божић на Косову и Метохији (ФОТО)

Foto: Kancelarija za Kosovo i Metohiju

- Vascelom srpskom rodu odavde iz srca Kosova i Metohije, iz porte Milutinove Gračanice, čestitam jedan od najradosnijih hrišćanskih praznika, Božić. Posebno čestitke upućujemo našem srpskom narodu na Kosovu i Metohiji, radosnim pokličem "Mir Božji, Hristos se rodi!". Zaista, tajna rođenja gospoda Isusa Hrista predstavlja i sam smisao našeg života, a upravo da se borimo za život u slobodi jeste naša osnovna misija ovde na Kosovu i Metohiji - poručio je Petković čestitajući praznik.

Foto: Kancelarija za Kosovo i Metohiju

On je podvukao da moramo da gradimo mir, da budemo složni i jedinstveni, ako želimo da ostanemo na Kosovu i Metohiji.

- Svaki naš čovek na KiM predstavlja zenicu oka države Srbije i mi ćemo se kao i do sada truditi da pomognemo naš narod na Kosovu i Metohiji i u ovoj godini mnogo više, da gradimo i bolnice i škole i vrtiće i nove puteve, ali i da pomažemo našu Srpsku pravoslavnu crkvu i eparhiju Raško-prizrensku na čelu sa Vladikom Teodosijem. Iskoristio bih ovu priliku da zahvalim vladiki Teodosiju što nas je udostojio da juče tokom Badnje večeri i danas kada obeležavamo rođenje gospoda Isusa Hrista budemo zajedno, jer to pokazuje da kada su država i crkva zajedno i za naš narod će biti mnogo bolje, jer i crkva i država predstavljaju stožer opstanka našeg naroda ovde na KiM - istakao je Petković i preneo pozdrave predsednika Aleksandra Vučića srpskom narodu na KiM. 

- Da imamo snage, sloge, jedinstva, mira, ali i da imamo strpljenja da bismo se izborili da život pobedi ovde na KiM. Mir Božji! Hristos se rodi! 

Foto: Kancelarija za Kosovo i Metohiju

Božićnoj liturgiji u manastiru Gračanica prisustvovao je i predsednik Srpske liste Goran Rakić, potpredsednik Dalibor Jevtić, predsednik Privremenog organa Novak Živić, gradonačelnica Gračanice Ljiljana Šubarić...

BONUS VIDEO: 

ČESNICA: Božićni kolač kome se deca najviše raduju

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
POSLEDNJI LOVAC NA NACISTE PROTIV REZOLUCIJE O SREBRENICI: Nije bilo genocida, ovo bi umanjilo značaj tog termina

POSLEDNjI LOVAC NA NACISTE PROTIV REZOLUCIJE O SREBRENICI: Nije bilo genocida, ovo bi umanjilo značaj tog termina

Poslednjih godina često se susrećemo sa raznim pokušajima ljudi koji su pogođeni istorijskim tragedijama, ili koji imaju nameru da vode kampanju za tobože „humanitarne“ ciljeve, da tvrde da je njihovo pitanje ekvivalentno holokaustu, ili da je u stvari slučaj genocida, piše direktor Centra "Simon Vizental" dr Efraim Zurof za Jerusalem post.

17. 04. 2024. u 17:57

Komentari (0)

PREMA FROJDU: Pet stvari koje mentalno jake osobe nikada NE rade