OGLASILO SE MINISTARSTVO UNUTRAŠNJIH POSLOVA: Ne koristite slučajeve porodičnog nasilja za političke obračune i napade na MUP

Novosti online

27. 12. 2021. u 21:18

MINISTARSTVO unutrašnjih poslova oglasilo se povodom optužbi vezanih za slučaj nasilja za koje je Beograđanka L. C. optužila bivšeg emotivnog partnera.

ОГЛАСИЛО СЕ МИНИСТАРСТВО УНУТРАШЊИХ ПОСЛОВА: Не користите случајеве породичног насиља за политичке обрачуне и нападе на МУП

mup

 

U saopštenju MUP se ističe, a povodom objava na pojedinim društvenim mrežama i u medijima, da su policijski službenici PS Zvezdara u skladu sa Zakonom obavili razgovor sa L. C, upoznali je sa njenim pravima i uputili je na način na koji može da podnese prijavu protiv bivšeg emotivnog partnera.

- L. C. policiji nije podnela prijavu protiv bivšeg partnera za nasilje i odbila je da da službenu belešku o obaveštenju primljenom od građana. Naime, L. C. je policijskom službeniku sertifikovanom za postupanje po Zakonu o sprečavanju nasilja u porodici rekla da je došla u policiju da se informiše i upozna sa pravnim procedurama kako da prijavi nasilje koje je, kako kaže, trpela od strane bivšeg emotivnog partnera tokom veze koja je okončana u oktobru, a koje nijednom nije prijavila, što je proverom kroz evidencije i ustanovljeno - navedeno je u saopštenju MUP. - Dodala je da sa bivšim partnerom od prekida veze nije bila u kontaktu.

Policijski službenik je razgovor sa L. C. obavio u skladu sa svim zakonskim procedurama, upoznao je sa njenim pravima i uputio na način na koji, uz adekvatnu dokumentaciju, može da podnese prijavu. I pored toga što L.C. nije podnela prijavu protiv bivšeg partnera, policija je o svemu obavestila nadležno Prvo osnovno javno tužilaštvo, kome je prosleđen izveštaj na dalje postupanje.

- Molimo medije i političke partije da slučajeve porodičnog nasilja o kojima policija neće i ne može detaljno da izveštava javnost, ne koriste za političke obračune i napade na MUP - poručili su iz Ministarstva unutrašnjih poslova.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

Donorstvo je herojstvo