ALEKSANDAR MITROVIĆ PODRŽAO MERIDIAN I FSS - Fudbalski festival ovog vikenda u Kraljevu

Promo

24. 12. 2021. u 14:00

POD pokroviteljstvom Fudbalskog saveza Srbije i kompanije Meridian, a u organizaciji Fondacije „Dajana Paunović“, Sportskog saveza Kraljeva, FS regiona zapadne Srbije i Humanitarnog sportskog društva „Šansa“, ovog vikenda, biće održan prvi Fudbalski festival Srbije za decu uzrasta od 10 do 12 godina.

АЛЕКСАНДАР МИТРОВИЋ ПОДРЖАО МЕРИДИАН И ФСС - Фудбалски фестивал овог викенда у Краљеву

Foto: Meridijan

Manifestacija pod nazivom „Fudbalski festival Srbije – Kraljevo ’21“ koja će se održati u S.C. „Ibar“ u Kraljevu, obuhvatiće preko 120 mališana iz 12 klubova i devet gradova iz regiona zapadne i centralne Srbije i Kosova i Metohije.

Festival će biti humanitarnog karaktera u vidu prikupljanja svih vrsta pomoći za štićenike dečijeg "SOS SELA" iz Kraljeva.

Na festivalu koji će biti neformalnog polutakmičarskog karaktera, učešće će uzeti i tri ekipe iz srpskih sredina sa Kosova i Metohije, a posebnu atrakciju manifestacije predstavljaće ženska ekipa iz Novog Pazara koja će umeće i veštine devojčica u fudbalu promovisati u ravnopravnom nadmetanju sa ekipama dečaka.

Cilj i ambicija organizatora Festivala jeste da on u narednim godinama preraste u tradicionalnu manifestaciju koja će obuhvatati četiri kvalifikaciona turnira i završnu manifestaciju festivalskog tipa na kojoj će, pored ekipa iz Srbije, učešće uzeti i ekipe iz država Adria regiona (Zapadni Balkan plus Hrvatska) sa jasnom ambicijom da događaj postane praznik dečijeg fudbala međunarodnog regionalnog karaktera uz podršku UEFA i nacionalnih fudbalskih saveza.

Foto: Meridijan

Samo takmičenje će se održati u toku dva dana, od kojih će prvi dan biti eliminacionog tipa po kup sistemu, dok je drugi, finalni dan, rezervisan za utakmice polufinala i velikog finala. Pored takmičarskog dela, planirani su i revijalni sadržaji poput takmičenja u žongliranju, šutiranju penala, igre brzine i spretnosti, promocije ženskog fudbala...

Podršku manifestaciji i učesnicima festivala svojim prisustvom će pružiti čelnik Fudbalskog saveza Srbije zadužen za mlađe kategorije g. Nikola Lazetić, kao i nekoliko istaknutih bivših reprezentativaca Srbije, dok će manifestaciju svečano posetiti i predsednica istoimene Fondacije Dajana Paunović.

Pored promocije sporta kod dece i posebno ženskog fudbala, cilj manifestacije jeste da svoj deci, učesnicima festivala, približi istinske vrednosti sporta, timskog duha i druženja sa vršnjacima iz različitih sredina širom Srbije i regiona.

MILION U HUMANITARNE SVRHE TOKOM OLIMPIJSKIH IGARA

Najveće regionalno ime iz sveta zabave i igara na sreću, kompanija Meridian je više puta dokazala koliko je sport bitan deo naših života.

Podsećamo i da je za svaku medalju Srbije na letošnjim Olimpijskim igrama u Tokiju, Meridian donirao 100.000 DINARA u humanitarne svrhe, a da je društveno odgovorna kuća bez premca u zemlji pokazao je i pre nekoliko sedmica, pobedom na humanitarnoj akciji za lečenje malog Boška Guglete, postavši vlasnik zastave Srbije sa potpisima naših olimpijaca.

Takođe, u nedelju će kompanija Meridian na utakmici FMP – Crvena zvezda za svaku pogođenu trojku donirati 20.000 RSD za lečenje male Lenke Anđelković i Lane Stefanović.

MERIDIAN STVARA NOVE ASOVE – ŠKOLE SPORTA I POMOĆ KLUBOVIMA ŠIROM SRBIJE

Dresovi, sportska i tehničke opreme, lopte… još jedan su deo mozaika ulaganja u budućnost ove domaće kompanije. U saradnji sa klubovima i sportkim savezima cele zemlje, Meridian je pokrenuo do sad najopsežniji projekat u domaćem sportu – školicu sporta za mališane.

Pojmovi “mali“ i “veliki“, profesionalni i amaterski, sportovi s loptom i bez nje za Meridian ne postoje – podršku najvećeg domaćeg donatora iz sfere industrije zabave i igara na sreću imaće svi zaljubljenici u sport u ovoj zemlji. Preko 50 klubova postalo je deo Meridian globalne sponzorske mreže.

PODRŠKA NAUCI, KULTURI I UMETNOSTI U KRIZNIM VREMENIMA

Kultura i umetnost možda i najviše trpe tokom pandemije. Zato Meridian već mesecima posebne napore ulaže u oživljavanje kulturne scene u jednom od najvažnijih zdanja koje ova zemlja ima, a to je Zadužbina Ilije M. Kolarca.

Zato što život uvek pobeđuje, Meridian je lepša strana života!

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (8)

ŠOK NA MARAKANI: Pred večiti derbi umro jedan od najvoljenijih članova FK Crvena zvezda