KRIZNI ŠTAB DONEO ODLUKU: Određen datum početka zimskog raspusta za učenike

Novosti online

01. 12. 2021. u 16:21

NA današnjoj sednici Kriznog štaba glavne teme su bili zimski raspust, novi soj korona virusa - omikron i kovid propusnice.

КРИЗНИ ШТАБ ДОНЕО ОДЛУКУ: Одређен датум почетка зимског распуста за ученике

Foto: M. Stojanović

- Kada je u pitnjau školski raspust, nema promena, on je od 31. 12 do 24. 01, rekla je doktorka Darija Kisić Tepavčević.

- Kada je u pitanju omikron soj korona virusa uvode se mere za putnike iz južnoafričkih zemalja.

Putnici iz Južne Afrike i zemalja Malavi, Bocvana, Namibija, Zimbabve će biti podvrgnuti merama, odlučio je Krizni štab. Na samom aerodormu će biti rađen pcr test. Ako su negativni biće 14 dana u karantinu, sa obavezom da sedmog dana urade još jedan pcr test.

- Sagledali smo novi soj i doneta je odluka da se određene mere primene za Južnu Afriku, Malavi, Bocvanu, Lesoto, Namibiju. Svi putnici koji dolaze iz ovih zemalja moraće na aeroromu da rade PCR test, ako su negativni moraju da budu 14 dana u karantinu sa obavezom da posle 7 dana urade još jedan PCR test, a ako su pozitivni biće prebačeni u odgovarajuću kovid ambulatu - rekla je nakon održane sednice Kriznog štaba u Palati Srbija ministarka Darija Kisić Tepavčević.

Ona je ponovila apel da se svi vakcinišu.

Na pitanje novinara da li je bilo reči o kovid propusnicama Kisić Tepavčević je rekla da bilo kakvo ograničenje u vremenskom intervalu nije potpuna mera.

- Vide se efekti mera i u našoj zemlji, pa je značajno porastao broj vakcinisanih. Imamo dosta povoljniju epidemiološku situaciju te nije doneta mera o proširenju delovanja kovid propusnica - kazala je ona.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri