DO KAD ĆE TRAJATI ČETVRTI TALAS KORONE: Dr Petrović pojasnio kakva nas zima čeka

Novosti onlajn

15. 11. 2021. u 12:59

SRBIJA je izašla iz crne korona zone, posle više od dva meseca, potvrdio je epidemiolog u penziji prof. dr Radmilo Petrović.

ДО КАД ЋЕ ТРАЈАТИ ЧЕТВРТИ ТАЛАС КОРОНЕ: Др Петровић појаснио каква нас зима чека

Foto: Z. Rašić

Crna zona podrazumeva više od 1.000 zaraženih korona virusom na 100.000 stanovnika, u poslednjih 14 dana. Srbija je brojkama od nedelje, 14. novembra, konačno izašla iz te zone. Imali smo manje od 3.000 novozaraženih, što je najmanji broj još od septembra.

Aktuelni, četvrti talas korone trajaće sigurno do kraja godine, rekao je on.

- Ovaj talas će sigurno trajati do kraja 2021, ova neobična krivulja polako će se spuštati, ali zbog zime i sve većeg broja ljudi u zatvorenom prostoru, biće povremeno i pikova, odnosno povećanja broja zaraženih. Po mojoj proceni brojke će ići polako naniže, biće i sličnih kao sada, ali nećemo imati više od 10.000 zaraženih - rekao je doktor Petrović.

(Blic)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (2)

NAGLE PROMENE OSIM BILJAKA POREMETILE I LJUDE: Od vremena sam i psihički uzdrmana i nije lepo uopšte...