"PRILIKA MLADIM LJUDIMA": Ministarka Kisić Tepavčević u čačanskom preduzeću Uspon DOO

Novosti online

30. 09. 2021. u 15:14

MINISTARKA za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Darija Kisić Tepavčević obišla je danas u Čačku preduzeće za kompjuterski inženjering Uspon DOO, koje je do sada koristilo gotovo sve državne mere aktivne politike zapošljavanja.

ПРИЛИКА МЛАДИМ ЉУДИМА: Министарка Кисић Тепавчевић у чачанском предузећу Успон ДОО

Foto: Ministarstvo

Ministarka Kisić Tepavčević je rekla da ovo preduzeće ima dugogodišnju uspešnu saradnju sa Nacionalnom službom za zapošljavanje i da je koristilo subvencije za otvaranje novih radnih mesta, subvencije zarade za osobe sa invaliditetom, program pripravnika, program „Moja prva plata“ i druge.

- Posebno smo srećni što ovo preduzeće daje priliku mladim ljudima da po prvi put steknu svoje radno iskustvo. Sve osobe koje su u ovom preduzeću dobile šansu da po prvi put zasnuju radni odnos ovde su i nastavile da rade - navela je Kisić Tepavčević.
Ministarka je dodala da se na primeru ovog preduzeća, koje proizvodi računare i delove za računare, vidi da je Srbija izuzetno konkurentna kada je u pitanju to tržište.
Direktor Nacionalne službe za zapošljavanje Zoran Martinović rekao je da je ta služba u preduzeće Uspon DOO uputila, preko raznih programa, 20 lica i da je najveći broj njih i dalje tu zaposlen.
Direktor preduzeća Uspon DOO Vladimir Krstić rekao je da to preduzeće redovno prati sve aktivnosti države i grada Čačka, pre svega u vezi sa sprovođenjem mera aktivne politike zapošljavanja. Te mere su, kako je istakao, bile od velike koristi za preduzeće i zaposlene, zbog čega će ovo preduzeće nastaviti da radi u tom pravcu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

MOBI BANKA POSTAJE YETTEL BANK